Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzRusia cere o sumă inimaginabilă de bani de la una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, scrie CNN.
Se pare că Google datorează Kremlinului mai mult de 2 undecilioane de ruble – un 2 urmat de 36 de zerouri – după ce a refuzat să plătească amenzile care se acumulează pentru blocarea canalelor pro-ruse pe YouTube.
Sancțiunea practic nepronunțabilă se ridică la 20 de miliarde de dolari – sau aproximativ 20 de miliarde de miliarde de miliarde de dolari. Această sumă eclipsează mărimea economiei mondiale.
La 110 trilioane de dolari, conform cifrelor Fondului Monetar Internațional, produsul intern brut mondial pare modest în comparație. Alphabet, compania mamă a Google, are, între timp, o valoare de piață de aproximativ 2 trilioane de dolari.
Mass-media rusă de stat TASS a raportat săptămâna aceasta că un tribunal rus a ordonat anterior Google să restaureze canalele YouTube – dintre care câteva au fost blocate din 2022 – sau se va confrunta cu acuzații din ce în ce mai mari, cu sancțiuni care se dublează în fiecare săptămână.
Întrebat despre proces în timpul unei convorbiri cu reporterii joi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a recunoscut că „nici măcar nu poate pronunța corect această cifră”, dar a declarat că suma exorbitantă a fost „plină de simbolism”. Google „nu ar trebui să restricționeze acțiunile radiodifuzorilor noștri pe platforma sa”, a adăugat el.
CNN a contactat Google pentru comentarii. În rezultatele trimestriale publicate săptămâna aceasta, compania a făcut referire la „probleme juridice în curs” legate de afacerile sale din Rusia.
„Ne-au fost impuse sentințe civile care includ penalități compuse în legătură cu litigiile privind închiderea conturilor, inclusiv a celor ale părților sancționate”, a declarat Google. „Nu credem că aceste probleme juridice în curs vor avea un efect negativ semnificativ (asupra câștigurilor)”.
În urma invaziei la scară largă a Rusiei în Ucraina, Google și-a redus operațiunile în această țară, dar nu s-a retras complet, spre deosebire de alte câteva companii americane din domeniul tehnologiei. Multe dintre serviciile sale, inclusiv Search și YouTube, continuă să fie disponibile în țară.
La câteva luni după invazie, filiala Google din Rusia a intrat în faliment și și-a întrerupt majoritatea operațiunilor comerciale după ce guvernul a preluat controlul asupra conturilor sale bancare.
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More
View Comments
Rusia sa ne puiu în bot când om fi cu botul în soba!