Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzConsiliul de Securitate al ONU s-a transformat vineri într-un câmp de bătălie în care ţările occidentale şi Rusia şi-au adus reciproc acuzaţii de dezinformare şi manipulare în cadrul unei întâlniri solicitate de Moscova cu privire la o presupusă prezenţă în Ucraina a unor armelor biologice, coordonată cu Statele Unite, care au dezminţit acuzaţia, informează AFP, potrivit Agerpres.
Ucraina dispune “de o reţea de 30 de laboratoare” în care se desfăşoară “experimente biologice foarte periculoase”, a afirmat ambasadorul Rusiei, Vassili Nebenzia.
ONU “nu este la curent cu niciun program de arme biologice în Ucraina”, a declarat anterior un oficial al ONU pentru dezarmare, Izumi Nakamitsu, în timp ce ambasadorii Ucrainei şi Statelor Unite au respins acuzaţiile părţi ruse.
Moscova foloseşte Consiliul de Securitate pentru a profera “o serie de teorii ale conspiraţiei grosiere, complet lipsite de temei şi iresponsabile”, a lansat ambasadorul britanic Barbara Woodward.
Ambasadoarea SUA, Linda Thomas-Greenfield, a clarificat că ajutorul oferit de ţara sa Ucrainei în materie de biologie a avut ca scop detectarea unor boli precum COVID-19.
“Este o muncă care a fost făcută cu mândrie, clar şi la lumina zilei” şi “nu are nimic de-a face cu armele biologice”, a spus ea, acuzând Moscova că a convocat întâlnirea “cu scopul exclusiv de a minţi şi de a răspândi dezinformare”.
Acuzaţiile Rusiei au fost formulate joi de ministerul apărării şi de şeful diplomaţiei Serghei Lavrov.
Cu această ocazie, Rusia şi Ucraina s-au acuzat din nou reciproc că au minţit despre maternitatea din Mariupol, distrusă săptămâna aceasta de un bombardament rusesc.
Vassili Nebenzia a arătat fotografii şi a afirmat că o femeie însărcinată care apărea în faţa clădirii nu era de fapt însărcinată. Omologul său ucrainean, Serghei Kisliţia, a dat asigurări că lucrurile nu stau aşa şi a anunţat Consiliul de Securitate “vestea bună” că aceasta a născut.
Întrebaţi de AFP la finalul întâlnirii, mai mulţi ambasadori şi-au exprimat consternarea faţă de turnura pe care a luat-o reuniunea, unii apreciind că nu a fost la nivelul instituţiei menite să protejeze pacea şi securitatea în lume.”Dacă aş fi ştiut (…), nu aş fi venit”, a comentat un ambasador sub protecţia anonimatului.
Malaezia devine una dintre revelațiile turistice ale ultimilor ani pentru români. Numărul călătoriilor a crescut…
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a elogiat luni pragmatismul preşedintelui SUA, Donald Trump, cu…
Execuția bugetului general consolidat în primele șase luni ale anului 2025 s-a încheiat cu un…
Începând cu luna iulie 2025, fermierii crescători de animale pot beneficia de credite punte avantajoase,…
Un compromis 'bun' sau o capitulare în faţa preşedintelui american Donald Trump? Comisia Europeană a…
Preşedintele interimar al PSD, Sorin Grindeanu, a declarat luni că şeful Secretariatului General al Guvernului,…
This website uses cookies.
Read More