Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzO situație din ce în ce mai prevalentă în contextul pandemic actual este implementarea de către angajatori a telemuncii pentru salariații lor. Din punct de vedere legal, condițiile de desfășurare a telemuncii sunt reglementate de Legea nr.81/2018, în completare cu dispozițiile Codului Muncii.
Pe scurt, ce presupune acest mod de prestare a muncii?
De reținut că, în esență, salariatul suportă condiții asemănătoare celor de la locul de muncă tradițional, în sensul că este obligat să își desfășoare activitatea astfel încât să nu expună la pericol de accidentare sau îmbolnăvire profesională nici propria persoană, nici alte persoane, să respecte şi să asigure confidenţialitatea informaţiilor şi documentelor utilizate și să respecte indicațiile oferite de angajator cu privire la rețelele de internet/echipamentele folosite.
Ce se schimbă fundamental în această situație? Relațiile interumane, altădată consolidate și angrenate de factorul prezenței fizice într-un birou se află astăzi în permanentă schimbare. Acestea diferă în funcție de dimensiunea companiei, obiectul de activitate sau profilul angajatorului, iar din ce în ce mai mulți salariați aleg un program flexibil, mixt și își organizează activitatea binar – din telemuncă sau de la birou.
Autor: ANDREEA LAKATOS, AVOCAT FONDATOR AL SOCIETĂȚII CIVILE DE AVOCATI LAKATOȘ ȘI JIRLOIANU
Notă: ANDREEA LAKATOS este un avocat specializat în consultanța de bussines, și negocieri. A dobândit în timp acea abilitate de a determina clienții să contracteze cu partenerii lor de afaceri, uitându-se într-o oglindă, fie redactând pentru aceștia acele clauze contractuale care să respecte drepturile ambelor părți, întrucât fiind echitabile, cu greu vor ajunge să aibă consecințe potențial litigioase, fie determinându-i să negocieze, având la bază principiile echității. În cei 25 de ani de practică a dreptului, a învăţat ce înseamnă consultanţa în afaceri, să stăpânească un domeniu versatil, aşa cum este avocatura de bussines, să lucreze cu oameni ce doreau întotdeauna să facă afaceri sigure, pe o piaţă concurentială, în care de multe ori, interpretarea legislativă era extrem de restrictivă, astfel că, deciziile trebuiau luate în spiritul legii.
Arii de expertiză acoperite: Drept societar, Dreptul muncii, Piața de capital, Privatizări/achiziții publice, Protecția datelor cu caracter personal, Dreptul consumatorului.
EXPERIENȚĂ:
Din iulie 2006 – până în prezent Avocat asociat al SCA “Testa, Popa & Asociaţii” în prezent denumită societatea civila de avocaţi Lakatos şi Jirloianu;
Martie 2005 – iulie 2006 – Consilier Vicepreşedinte – Direcţia Privatizare – Autoritatea pentru valorificarea activelor statului
Februarie 2003 – martie 2005 – Consilier – Corpul de control al Guvernului (Cancelaria Primului Ministru)
Iulie 2002 – februarie 2003 – avocat titular la Cabinet individual de avocatură Popa Andreea
Decembrie 1997 – iulie 2002 – Avocat – Societatea de avocatură “Babiuc, Sulică şi Asociaţii” (Avocat asociat din ianuarie 2001)
Aprilie 1996 – decembrie 1997 – avocat colaborator la Cabinetul individual “Bucovicean & Bucovicean”
Ministerul eston de Externe a anunţat luni că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al…
Germania va organiza cu sprijinul Iordaniei un "pod aerian umanitar către Gaza", a anunţat luni…
Secretarul general al Guvernului, Radu Oprea, a susţinut luni că în cazierul său judiciar nu…
Departamentul Securităţii Interne din Statele Unite a transmis luni că ia măsuri pentru a readuce…
Preşedintele american Donald Trump, aflat în vizită în Scoţia, a anunţat luni că Statele Unite…
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reiterat luni că Israelul nu-şi va înceta ofensiva în Fâşia…
This website uses cookies.
Read More
View Comments