Afaceri

Sphera Franchise Group – vânzări consolidate în valoare de 446 milioane RON pentru prima jumătate a anului

 Evenimente-cheie:

  • Rata de creștere a vânzărilor din trimestrul al doilea (T2) a atins 28,4% Y/Y, conducând la o creștere anuală a vânzărilor din primul semestru de 27,3%
  • Profitul operațional al restaurantelor (excluzând impactul adoptarii IFRS 16) s-a îmbunătățit cu 35% în T2 față de perioada similară a anului trecut, și cu 6,2% în primul semestru
  • EBITDA* a urcat cu 69% Y/Y în T2, la 9,2% din vânzări, și cu 17% Y/Y în primul semestru, la 8,2% din vânzări
  • Profitul net a avut o creștere anuală de 109% în T2 și a fost mai mic cu 3,5% în primul semestru, față de perioada similară a anului trecut

 

Sphera Franchise Group („Sphera”) raportează vânzări consolidate în valoare de 446 milioane RON pentru prima jumătate a anului, reprezentând o creștere de 27,3% față de perioada similară a anului precedent. Această performanță a fost susținută de accelerarea  vânzărilor în al doilea trimestru al anului, potrivit oficialilor companiei, preponderent  la KFC Italia și Taco Bell, ca urmare a dezvoltării continue a rețelei de restaurante. Sphera a deschis șapte unități în T2, dintre care 5 KFC (4 în Italia, 1 în România) și 2 Taco Bell.

În primul semestru, vânzările KFC în România și Moldova au înregistrat o creștere anuală de 19,3%, în timp ce ale Pizza Hut au avansat cu 7,4%, iar KFC Italia și Taco Bell au avut vânzări mai mari cu 284%, respectiv 201%. Vânzările comparabile la nivel de restaurante (“like-for-like”) au rămas solide, ajungând la 9,0% la nivel consolidat, fiind susținute de un avans de 12% al KFC România, în timp ce KFC Italia a crescut cu 0,4%, iar Pizza Hut a înregistrat un avans de 0,4%.

„Suntem foarte mulțumiți de creșterea solidă a vânzărilor realizate în prima jumătate a acestui an. Cu toate acestea, suntem hotărâți să păstrăm costurile sub control, astfel încât să atingem ţinta de profitabilitate bugetată pentru acest an”, a adăugat Valentin Budeș, CFO Sphera Franchise Group.

Profitul din exploatarea restaurantelor a crescut cu 6,2% față de perioada similară a anului trecut, până la 49,4 milioane RON, susținut de o creștere anuală de 35% în T2. EBITDA a avansat cu 17,0% până la 36,7 milioane RON (8,2% din vânzări), pe fondul unui avans de 69% în trimestrul doi (9,2% din vânzări), în timp ce profitul net anual a fost cu 3,5% mai mic, respectiv 18,1 milioane RON, după o creștere de 109% în T2. Îmbunătățirea marjei în trimestrul doi se datorează atât marjelor mai bune la nivelul restaurantelor, cât și cheltuielilor generale și administrative (G&A) mai mici.

 

Articole recente

Atenționare ASF: Un cont fals de Facebook utilizează identitatea Președintelui ASF Alexandru Petrescu

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) informează publicul cu privire la apariția unui cont fals de…

20 de minute ago

Ministrul Mediului, la Broșteni: O să facem absolut tot ceea ce putem ca să ajutăm; nu doresc să fac o activitate populistă

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Diana Buzoianu, a declarat joi, în cadrul unei vizite efectuate…

27 de minute ago

Trimisul special al SUA, în Israel pe fondul crizei alimentare din Gaza şi al impasului în negocierile de la Doha

Trimisul special al SUA pentru Orientul Mijlociu, Steve Witkoff, a început joi o vizită în…

28 de minute ago

Guvernul a corelat normele metodologice cu prevederile Codului fiscal în ceea ce privește modificarea cotelor de TVA

Guvernul a corelat joi, prin hotărâre, dispozițiile normelor metodologice cu prevederile Codului fiscal în ceea…

49 de minute ago

Miruţă: Numirile în CA-uri sunt provizorii, indemnizaţiile nu depăşesc 3000 lei; selecţia s-a făcut pe bază de CV, nu politic

Numirile făcute în consiliile de administraţie ale companiilor de stat sunt provizorii, niciuna pe indemnizaţie…

55 de minute ago

Guvernul portughez ia în considerare recunoaşterea statului Palestina în septembrie la ONU

Guvernul portughez se va consulta cu preşedintele şi parlamentul în vederea recunoaşterii statului Palestina la…

57 de minute ago

This website uses cookies.

Read More