Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzOperatorul român de rețea de gaze Transgaz a acceptat să preia un pachet de 15% din consorțiul Mediterranean Gas (MedGas), dezvoltând proiectul Argo FSRU la Volos, pe coasta de est a continentului, o mișcare care stimulează și mai mult perspectivele de dezvoltare ale terminalului LNG, existând potențial de aprovizionare cu gaze către piețele balcanice și central-europene, scrie publicația grecească energypress.gr.
Mediterranean Gas a depus o cerere la autoritățile elene pentru o revizuire a capitalului propriu care să faciliteze intrarea Transgaz în consorțiu cu cotă de 15%.
Mediterranean Gas poartă, de asemenea, discuții cu alți potențiali parteneri pentru a-și extinde în continuare baza de acționari, în timp ce evoluții în acest domeniu sunt așteptate în curând, au informat surse pentru presa greacă.
Prezența Transgaz sporește semnificativ perspectivele proiectului, întrucât este un „pașaport” pentru canalizarea cantităților de gaze către piața balcanică și Europa Centrală, precizează publicația grecească. Atât prima fază a testului de piață FSRU, cât și rezultatele „testului de piață” efectuat în urmă cu câteva luni de DESFA, transportatorul grecesc de gaze, au „evidențiat” că FSRU din Volos este printre punctele de interconectare ale DESFA de cel mai mare interes pentru utilizatori.
Agenţia chineză de evaluare financiară CSCI Pengyuan a atribuit un rating "AAA" grupului petrolier rus…
Franţa se pregăteşte să se cufunde din nou într-o criză politică odată cu căderea aşteptată…
Preşedintele american Donald Trump a declarat duminica aceasta că mai mulţi lideri europeni vor vizita…
Federația Patronală a Energiei (FPE) marchează Ziua Petrolistului printr-un mesaj de recunoștință adresat tuturor profesioniștilor…
Ministerul Finanțelor lansează luni, 8 septembrie 2025, cea de-a noua ediție a Programului de titluri…
ADI Transport Metropolitan Sibiu anunță selecția pentru ocuparea a cinci posturi de membru în Consiliul…
This website uses cookies.
Read More