Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzComisia Europeană a cerut miercuri statelor europene să diminueze utilizarea resurselor de apă până în 2030 din cauza stresului hidric cauzat de încălzirea globală, relatează AFP, potrivit Agerpres.
“Deja astăzi, 30% din terenurile europene se confruntă cu deficit de apă în fiecare an (…). Viitorul nostru depinde de modul în care ne gestionăm apa astăzi”, a subliniat comisarul european pentru mediu, Jessika Roswall.
Uniunea Europeană a prezentat o strategie de consolidare a securităţii apei. În ceea ce priveşte cifrele, Comisia citează obiectivul Franţei de a reduce prelevările de apă cu 10% până în 2030, atât din pânzele freatice, cât şi din apele de suprafaţă.
Procentajul de 10% reprezintă “minimum posibil”, a asigurat comisarul Roswall. Potrivit statelor membre, aceasta ar putea implica reducerea prelevărilor sau ameliorarea infrastructurilor pentru a evita scurgerile, a indicat ea.
Bruxelles-ul insistă asupra problemei canalizărilor defecte în UE. Situaţia variază foarte mult potrivit statelor membre, care pot pierde între 8% şi 57% din resursă, potrivit Comisiei Europene.
Executivul promite un plan de acţiune de digitalizare în sectorul apei pentru a detecta mai bine aceste scurgeri, de exemplu cu contoare inteligente.
În cooperare cu Comisia, Banca Europeană de Investiţii va lansa, de asemenea, un nou program privind apa şi gestionarea durabilă a acesteia, cu un buget de 15 miliarde de euro pentru perioada 2025-2027.
În ceea ce priveşte combaterea poluării, executivul european propune o iniţiativă public-privată pentru 2027 care vizează o mai bună detectare şi eliminare a PFAS, aceşti “poluanţi eterni” sintetici aproape indestructibili care contaminează apa.
Ministrul Muncii, Petre Florin Manole, a dispus Corpului de control să demareze, luni, o anchetă…
Guvernul Greciei a cerut ajutor prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene pentru stingerea…
Compania americană de asigurări Allianz Life a confirmat sâmbătă că hackerii au furat informaţii personale…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu susţine duminică, de la ora 17.00, o conferinţă de presă, în contextul…
Qatarul a ameninţat că va întrerupe livrările de gaze naturale lichefiate (LNG) către Uniunea Europeană,…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să discute duminică, în Scoţia, cu preşedintele…
This website uses cookies.
Read More