Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzUniversitatea de Arte din Londra (UAL) a implementat formularea în politicile sale în urmă cu un an, dar mișcarea a atras atenția de când instituția a început să semnaleze aceste schimbări pe rețelele de socializare și pe propriul site web, potrivit Summit News.
Vice cancelarul de la Universitatea de Arte din Londra, James Purnell, a scris într-o postare pe LinkedIn în octombrie 2022: „La UAL, introducem concediu parental egal. Fiecare proaspăt părinte va avea dreptul la șase luni cu plata integrală”, adăugând: „Este corect pentru orice tip de părinte, indiferent de sex sau orientare sexuală, indiferent dacă adoptă sau nu”.
Într-un comunicat de presă suplimentar, Universitatea a menționat că politicile de maternitate și menopauză se aplică „indiferent de sex, orientare sexuală sau modul în care oamenii devin părinți”.
Universitatea a continuat: „Nu toate gravidele sunt femei și, prin urmare, recunoaștem gravidele și părinții trans, non-binare, gender-queer și fluide de gen”.
În politicile actualizate privind menopauza, universitatea notează că „poate fi experimentată și de colegii care nu se identifică ca femei”.
„UAL recunoaște că menopauza poate fi experimentată și de colegii care nu se identifică ca femei, așa că acest ghid este menit să sprijine pe oricine se confruntă cu menopauză, indiferent de identitatea de gen”, afirmă universitatea.
Deputatul conservator Jonathan Gullis a acuzat că UAL a abandonat „biologia de bază”.
„Este deranjant faptul că o universitate nu înțelege elementele de bază ale biologiei… Sper că va opri această prostie jalnică”, a comentat Gullis.
Toby Young, directorul think-tank-ului Free Speech Union, a declarat pentru Daily Mail că universitatea ar putea să îşi corecteze discursul “înainte de a da faliment.”
Young a mai spus: „Aproape toate aceste instituții sunt finanțate din fonduri publice, iar toate sondajele indică faptul că publicul se opune în mare măsură acestei prostii”.
Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie a fost, de asemenea, acuzat de „ștergerea” cuvântului femeie, după ce a eliminat toate referințele la femei dintr-o secțiune online de sfaturi despre menopauză și și-a modificat paginile de îndrumare privind cancerul ovarian, eliminând cuvântul „femeile” într-o mișcare despre care a susținut că a fost menită să fie mai „incluzivă” față de persoanele trans, non-binare și intersexuale.
În plus, Freedom of Information Act a dezvăluit anul trecut că doar 29 din cele 124 de spitale NHS din Anglia cu unități de maternitate mai folosesc cuvintele „femeie” sau „mamă” pentru a se referi la sarcină, în timp ce toate celelalte includ termeni precum „ persoane care nasc” sau „persoane însărcinate”.
Consiliul Concurenței a aprobat achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications…
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu continuarea campaniilor frauduloase care promovează o…
Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de…
Startup-ul Z.ai, cunoscut anterior sub numele de Zhipu, a anunțat luni că noul său model…
Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României, în…
Preşedintele american Donald Trump a avertizat luni că va ordona noi atacuri americane asupra instalaţiilor…
This website uses cookies.
Read More