Burse/Investitii

Wall Street a consemnat marţi unele dintre cele mai mari fluctuaţii din acest an, din cauza acţiunilor din sectorul tehnologiei

Bursa de pe Wall Street a consemnat marţi unele dintre cele mai mari fluctuaţii din acest an, din cauza acţiunilor din sectorul tehnologiei, care au fost afectate de îngrijorările legate de accelerarea inflaţiei şi de evaluările ridicate, potrivit CNBC. Pe parcursul şedinţei vînzările masive s-au extins la nivelul întregii pieţe.

Într-o întorsătură ciudată, acţiunile companiilor de tehnologie au recuperat  după-amiaza, investitorii revenind la companii precum Amazon şi Netflix, lăsând restul pieţei în teritoriu negativ.

În timpul sesiunii, indicele de volatilitate CBOE, o măsură a fricii pe piețele derivate, a crescut până la 23,73, niveluri nevăzute în ultimele două luni.

În aceste condiţii, indicele Nasdaq Composite, dominat de acţiunile tehnologice, s-a redresat şi a închis în declin cu doar 0,1%, după o scădere de până la 2,2%.

Indicele Dow Jones Industrial Average a încheiat ziua cu o scădere de 1,4% (473 puncte), cea mai mare după 26 februarie, tras în jos de pierderile de la Home Depot, Chevron și Goldman Sachs. Dow a avut cea mai proastă zi din februarie.
S&P 500 a scăzut cu 0,9%, dar a evitat a doua pierdere consecutivă de 1% după scăderea de luni.

În prima parte a şedinţei, acţiunile tehnologice au scăzut puternic, dar şi-au revenit şi au închis pe plus. Acţiunile Amazon şi Netflix au urcat cu peste 1%, iar Facebook cu 0,2%. Titlurile Apple şi Alphabet şi-au redus la rândul lor pierderile. Acţiunile Tesla au scăzut cu 1,9%, dar departe de minimul zilei.

„Vânzarea activelor de risc de luni a continuat până în această dimineață (n.r. marti), pe măsură ce vedem roșu peste tot,” a declarat Brian Price, șeful managementului investițiilor pentru Commonwealth Financial Network. “Se pare că există o îngrijorare modestă cu privire la inflație, aceasta fiind considerată drept principalul catalizator pentru slăbiciunea recentă a acțiunilor globale”.

Datele cheie despre inflație vor fi publicate miercuri la 8:30 a.m. ET. Se preconizează că indicele prețurilor de consum din aprilie va crește cu 0,2% față de luna precedentă, reprezentând o creștere de 3,6% față de anul trecut, potrivit estimărilor Dow Jones. Acest salt al indicelui principal al prețurilor de consum ar fi cel mai mare din septembrie 2011. Se așteaptă ca indicele prețurilor de consum, cu excepția produselor alimentare și a energiei, să crească cu 0,3% în aprilie și cu 2,3% în ultimele 12 luni.

Indicele prețurilor de consum a crescut cu 0,6% în luna martie față de luna precedentă și cu 2,6% față de anul trecut, potrivit Departamentului Muncii.

Investitorii au devenit îngrijorați de amenințarea inflației; cu toate acestea, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat că orice creștere a inflației ar trebui să fie tranzitorie.

Articole recente

Donald Trump susţine TikTok, dar cere trecerea aplicaţiei sub control american, spune secretarul Comerţului

Preşedintele american Donald Trump apreciază TikTok, dar aplicaţia deţinută de chinezi trebuie să treacă sub…

3 minute ago

Întâlnirea Trump – Von der Leyen: UE și SUA au convenit un acord comercial

Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…

9 ore ago

Comisia Europeană îi cere lui Zelenski să menţină independenţa instituţiilor anticorupţie

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…

10 ore ago

Anastasiu: Am avut certificat ORNISS pe perioada cât am fost consilier prezidenţial şi vicepremier

Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…

10 ore ago

Lutnick: Trump vrea o ofertă comercială „suficient de bună” din partea UE, dar nu este clar ce înseamnă asta

Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…

11 ore ago

This website uses cookies.

Read More