Update articol:

130 miliarde de dolari au fost șterse de pe piețele cripto în 24 de ore, deoarece bitcoin şi eter îşi continuă scăderea

criptomonede bitcoin xtb investitii monede virtuale

Piața criptomonedelor a pierdut aproximativ 130 de miliarde de dolari în ultimele 24 de ore, deoarece principalele monede digitale și-au continuat scăderile, potrivit CNBC.

Bitcoin a scăzut cu aproximativ 6%, la 33.352,50 USD, la ora 6 a.m. ET, conform datelor CoinDesk, cel mai scăzut nivel din 24 iulie 2021. Bitcoin este la aproximativ 51% din recordul atins în noiembrie.

Ether a scăzut cu 12%, la 2.218,37 USD, cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii iulie, potrivit datelor CoinDesk. Ether este cu aproximativ 53% în scădere față de cel mai mare record din noiembrie 2021.

Mișcările criptomonedelor s-au corelat cu vânzările observate în activele cu risc mai ridicat, cum ar fi acțiunile tehnologice, pe măsură ce investitorii se pregătesc pentru o politică monetară mai strictă din partea Rezervei Federale a SUA și rate mai mari ale dobânzilor.

„BTC (bitcoin) și crypto au reacționat mult mai violent, având în vedere natura clasei de active și este probabil să testăm 30-32K având în vedere sentimentul și impulsul actual”, consideră Vijay Ayyar, vicepreședinte pentru dezvoltare corporativă și expansiune internațională.

Ayyar a spus că dacă bitcoin se menține peste 30.000 USD pe un interval de timp mai lung, cum ar fi o săptămână, atunci ar putea exista o bază formată la acele niveluri înainte ca piața să se miște mai sus.

Investitorii se confruntă, de asemenea, cu o inflație mai mare. Susținătorii Bitcoin sugerează adesea că moneda digitală este o acoperire împotriva inflației, dar această teorie nu a rezistat până acum. Analistii spun că  există îngrijorarea ca Fed să fie mai agresiva pentru a putea elimina vantul de pe piaţa cripto.

Între timp, investitorii evaluează și impactul reglementărilor ulterioare asupra pieței criptomonedelor. Săptămâna trecută, banca centrală a Rusiei a propus interzicerea utilizării și extragerii de criptomonede.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative