Update articol:

22 de milioane de euro au plecat, astăzi, către fermierii români

grau Sursa Pixabay

844.000 de fermieri care exploatează 9,7 milioane de hectare au depus cereri pentru plățile în avans ale subvențiilor aferente anului 2019. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat, până în prezent, peste 1,2 miliarde euro plăți în avans și doar astăzi au fost eliberate 22 de milioane de euro către fermieri, a declarat Adrian Pintea, directorul general al APIA, în cadrul emisiunii AgroTalk difuzată de B1 TV, potrivit fermierinromania.ro.

Au fost autorizate plățile pentru 92% dintre fermierii care au depus cereri pentru obținerea subvențiilor în avans, a mai declarat, la B1 TV, Adrian Pintea.

În anul 2019, fermierii români beneficiază de plăți directe în valoare de peste 1,9 miliarde euro.

Din anul 2016 și până în prezent, APIA a constatat o descreștere a numărului de fermieri și, implicit, o reducere a numărului exploatațiilor, simultan cu creșterea suprafețelor depuse la APIA în vederea obținerii de subvenții. Aceasta este și o consecință a plăților redistributive, adică a creșterii valorii sprijinului financiar în funcție de mărimea suprafețelor. Plățile redistributive au condus la comasarea terenurilor, proces încurajat de politicile agricole în vederea dezvoltării unor exploatații viabile din punct de vedere economic, mai scrie fermierinromania.ro.

Directorul general al APIA a precizat, în cadrul emisiunii citate, că nu proprietarii primesc sprijin financiar, ci persoanele care exploatează, efectiv, terenurile agricole.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (02/02/2023)

Solicitare convocare AGEA

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (02/02/2023)

Rezultatul operatiunilor de rascumparare de unitati de fond din 31 ianuarie 2023

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/02/2023)

Notificare cu privire la numarul si tipul investitorilor

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (02/02/2023)

Webcast audio/teleconf cu investitorii si analistii - rezultate preliminare 2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Aprobarea ofertei publice de cumparare