Update articol:

2255 de copii de vârstă preșcolară şi 1200 de elevi din Sectorul 1 vor beneficia de “Grădinița de Vacanță” și “Școala de Vară”, în perioada vacanţei de vară

https://pixabay.com/ https://pixabay.com/

Părinții preșcolarilor și elevilor din Sectorul 1 nu trebuie să își mai facă griji că nu au cu cine să își lase copiii în zilele lucrătoare din perioada vacanței de vară. În acest an un număr fără precedent de preșcolari și elevi de școală primară din această zonă administrativă vor beneficia de programele “Grădinița de Vacanță” și “Școala de Vară”, inițiate și finanțate de administrația locală a Sectorului 1.

În concret, 2255 de copii de vârstă preșcolară vor beneficia de programul “Grădinița de Vacanță”, față de 1708 în anul 2022, și 1200 de elevi vor beneficia de programul “Școala de Vară”, față de 390 de elevi anul trecut.

Aceștia vor beneficia, în perioadă 01 iulie-31 august 2023, în fiecare zi lucrătoare între orele 08:00-17:00, de supravegherea unor cadre didactice specializate, de mese calde/gustări și vor participa la activități educativ – recreative specifice vârstei lor.

În Sectorul 1 avem o veste bună pentru părinți. În acest an un număr fără precedent de preșcolari și elevi de școală primară vor beneficia de programele “Grădinița de Vacanță” și “Școala de Vară”, inițiate și finanțate de administrația locală a Sectorului 1. Astfel, copiii vor afla lucruri noi despre cultură, artă și civilizație, obiceiuri și tradiții de pe toate continentele lumii, se vor juca, vor experimenta lucruri interesante din știință, vor programa roboței, vor face mișcare și vor petrece timp în aer liber. Asta în ciuda situației dezastruoase din Educație care este resimțită și la nivel local. A început o nouă săptămână în școli sub semnele haosului. Impostura și amatorismul cocoțate în Guvern decid acum viitorul copiilor noștri. Sunt și eu părintele a patru copii. Sunt și eu, la fel că mulți părinți, afectată de greva cadrelor didactice. Aceasta stare de incertitudine trebuie să înceteze rapid, iar Guvernul trebuie să găsească urgent resursele necesare”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

  • 15 grădinițe din Sectorul 1 s-au înscris în programul Grădinița de Vacanță”

În această vară proiectul educațional ”Grădinița de vacanță” – Pachet de Servicii educaționale şi sociale pentru preșcolari se va derula pentru un număr de 2255 preșcolari din 15 grădinițe din Sectorul 1, după cum urmează: Grădinița Nr. 42, Grădinița Nr. 44, Grădinița Nr. 46, Grădinița Nr. 50,  Grădinița Nr. 52, Grădinița Nr. 97, Grădinița Nr. 116,  Grădinița Nr. 122, Grădinița Nr. 206, Grădinița Nr. 222, Grădinița Nr. 248, Grădinița Nr. 252, Grădinița Nr. 281 ”Steaua”, Grădinița Nr. 283 și Școala Gimnazială Nr. 183.

Administrația locală a alocat pentru implementarea acestui program 14.274.750 lei. Este vorba despre 150 lei/zi/preșcolar, din care 30 lei/zi/preșcolar se vor aloca pentru hrană și 120 lei/zi/preșcolar se vor aloca pentru activitățile educaționale.

Din cele 2255 locuri se vor rezerva 25 de locuri pentru preșcolarii cu cerințe educaționale speciale. Pentru aceștia costul total va fi de 215 lei/zi/preșcolar, din care 30 lei/zi/preșcolar se vor aloca pentru hrană și 185 lei/zi/preșcolar se vor aloca pentru activitățile educaționale.

Programul “Grădinița de Vacanță”, în cifre:

 * În anul 2017: 350 de preșcolari au desfășurat activități educative în cadrul a cinci unități de învățământ preșcolar de stat de pe raza Sectorului 1;

  • În anul 2018: 650 de preșcolari au desfășurat activități educative în cadrul a opt unități de învățământ preșcolar de stat de pe raza Sectorului 1;
  • În anul 2019: 725 de preșcolari au desfășurat activități educative în cadrul a opt unități de învățământ preșcolar de stat de pe raza Sectorului 1;
  • În anul 2020: 825 de preșcolari au desfășurat activități educative în cadrul a șapte unități de învățământ preșcolar de pe raza Sectorului 1;
  • În anul 2021: 678 de preșcolari au desfășurat activități educative în cadrul a cinci unități de învățământ preșcolar de pe raza Sectorului 1;
  • În anul 2022: 1708 de preșcolari au desfășurat activități educative în cadrul a paisprezece unități de învățământ preșcolar de pe raza Sectorului 1.

Școala de Vară” se va desfășura în 11 unități de învățământ

În acest an 1200 de elevi din 11 unități de învățământ din Sectorul 1 vor beneficia de programul “Școala de Vară”. Unitățile de învățământ care au dorit să participe la program în această vară sunt următoarele: Școala Gimnazială Nr.162, Școala Gimnazială Nr. 178, Școala Gimnazială Nr. 181, Școala Gimnazială Nr. 183, Școala Gimnazială Nr. 184, Școala Gimnazială Nr. 192, Școala Gimnazială Nr. 7, Școala Gimnazială ”Uruguay”, Liceul Greco Catolic ”Timotei Cipariu”, Școala Gimnazială ”Alexandru Costescu” și Școala Gimnazială ”Nicolae Titulescu.

Pentru implementarea programului “Școala de Vară” din acest an, administrația locală a alocat de la bugetul local 150 lei/zi/copil,  din care vor fi alocați 30 lei/zi/copil pentru hrană (mic dejun, prânz, gustare), respectiv 120 lei/zi/preșcolar pentru activitățile educaționale.

IMPORTANT: Atât pentru pentru programul “Grădinița de Vacanță”, cât și pentru programul “Școala de Vară”, perioada de înscriere a preșcolarilor și a elevilor este decisă de către conducerea fiecărei unități de învățământ în parte.