Update articol:
FNGCIMM: În mai puțin de o lună, IMM INVEST intră în faza a treia de implementare

451 de credite în valoare de 332,19 milioane lei au fost transmise către FNGCIMM pentru acordarea garanției în nume și cont stat, în programul IMM Invest

In mai putin de o luna de la lansarea Programului de sustinere a întreprinderilor mici si mijlocii IMM INVEST ROMANIA si de la deschiderea inscrierilor in aplicatia www.imminest.ro pentru companiile de tip IMM, programul guvernamental a intrat in cea de-a treia faza de implementare, transmite FNGCIMM.  

Primele doua etape necesare a fi parcurse de catre IMM-urile inscrise in program pentru a accesa finantari garantate de stat au constat in analiza eligibilitatii privind incadrarea in categoria IMM, selectie realizata de catre FNGCIMM, iar faza a doua este realizata de bancile partenere si vizeaza analiza solicitarilor IMM pentru acordarea creditelor pentru capital de lucru si de investitii garantate de stat.

Fiecare banca, conform normelor proprii de creditare, solicita IMM-urilor documentatia de credit, efectueaza analiza economico-financiara si decide daca proiectul pentru care se solicita finantarea este viabil din punct de vedere economic, caz in care aproba creditul si transmite solicitarea de garantare.

Cea de a treia etapa consta in transmiterea in aplicatia prograramului IMM Invest, a dosarelor de credit aprobate de catre banci pentru accesarea garantiei in nume si cont stat, precum si a grantului oferit prin schema de ajutor de stat, care va acoperi costurile cu dobanzile si comisioanele, aferente creditului pana la 31.12.2020.

In prima etapa,  FNGCIMM a declarat eligibile un numar de 58.525 de IMM-uri si a transmis catre cei 22 de finantatori parteneri un numar de 53.063 solicitari, respingand un numar de 132 aplicanti care nu indeplineau conditiile de eligibilitate ale programului. Un numar de 5330 de cereri aflate in aplicatia www.imminvest.ro se afla in diferite faze de analiza a eligibilitatii sau sunt in stadiu de solicitare clarificari.

In acest moment pe fluxul bancilor partenere au fost aprobate peste 5.000 de credite, urmand a fi incarcate si transmise catre FNGCIMM in zilelele urmatoare, iar un numar de 451 de credite in valoare de 332,199,194.00 lei au fost deja transmise catre FNGCIMM pentru acordarea garantiei in nume si cont stat, precum si a ajutorului de stat. Doar 12 banci au credite incarcate in aplicatie online, dar ne asteptam in zilele urmatoare ca toate cele 22 de banci partenere sa inceapa sa incarce in aplicatie  si sa transmita masiv solicitari de garantare.

“Peste 58.525 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt înscrise în programul IMM Invest, iar un prim efect benefic este ca, in prima faza vor fi sustinute aproximativ 733.301 locuri de muncă. IMM INVEST este prioritatea noastra numarul 1 si ii asigur pe toti antreprenorii ca atat Fondul de National de Garantare a Creditelor pentru IMM -uri cat si bancile partenere in program depun eforturi extraordinare pentru a raspunde cat mai rapid nevoilor de finantare ale companiilor.  Avem o comunicare deschisa si permanenta cu fiecare dintre cele 22 de banci partenere pentru fluidizarea si eficientizarea proceselor, acordam suport si consiliere beneficiarilor nostrii pentru a asigura cea mai accesibila finantare de pe piata. Asiguram mediul de afaceri ca pe lângă IMM Invest (accesul la capitalul financiar) in perioada imediat urmatoare Guvernul Romaniei va lansa o noua schema de garantare care va sustine creditul comercial prin folosirea unor instrumente de tip factoring cu regres (cu recurs), credit de scont, produs de garantare-leasing. Astfel, programul guvernamental IMM INVEST si noua schema de garantare pentru sustinerea creditului comercial vor fi doi piloni de relansare a economiei romanesti – a declarat Dumitru Nancu,  directorul general al FNGCIMM.

BVBStiri BVB

PRODPLAST S.A. (PPL) (27/05/2020)

Notificare prag detineri >5%

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (27/05/2020)

Clarificari privind A.G.O.A. din 28.04.2020 - versiunea in limba engleza

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (27/05/2020)

VAN la data 26.05.2020-indreptare eroare numar u.f.