Update articol:

10 decedați, după un incendiu violent la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț

incendiu spital piatra neamt

ACTUALIZARE – Parchetul General a preluat ancheta deschisă după incendiu. A fost deschis dosar pentru ucidere din culpă.

***

ACTUALIZARE – Ministerul de Interne a activat o celulă de criză după incendiul din această seară de la SPitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, potrivit oficialilor ministerului.

Premierul Ludovic Orban și Raed Arafat, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, au ajuns la Ministerul de Interne sâmbătă seară, unde discută pașii de urmat.

ACTUALIZARE 20.42 – Zece pacienți au decedat, iar șapte persoane sunt în stare critică, inclusiv medicul care s-a aruncat în flăcări ca să salveze pacienții, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Neamț, anunță Digi 24. 

Secția ATI este pentru pacienți COVID, iar un scurtcircuit ar părea să fie cauza incendiului, a spus ministrul sănătății.

***

ACTUALIZARE – O a opta persoană a decedat, în urma incendiului de la Piatra Neamț.

***

Șapte pacienți au decedat după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la Secția ATI din incinta Spitalului Județean Piatra Neamț, a declarat la Digi24 purtătoarea de cuvânt a instituției medicale.

Pompierii au acționat cu 5 autospeciale de stingere și o autoscară.

Pentru identificarea eventualelor victime s-au constituit echipe de căutare-salvare.

Incendiul a fost localizat și  a afectat etajul al doilea al clădirii. În acest moment, nu mai sunt persoane în pericol, ele fiind evacuate.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru merge la Piatra Neamț.

Potrivit stiripesurse.ro, care citează Mediafax, medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii din în stare critică, a declarat directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020