Update articol:
Sondaj PWC:

70% dintre companii apreciază că OUG 114/2018 ar trebui abrogată în întregime

70% dintre toate companii apreciază că OUG 114/2018 privind măsurile fiscale ar trebui abrogată în întregime, arată un studiu făcut de PWC.

OUG 114 prevede o taxă pe activele bancare legată de ROBOR, o impozitare a cifrei de afaceri pentru companiile din energie și telecomunicații și plafonarea prețului la gaze la 68 lei/MWh.

Conform studiului, 82% dintre companiile respondente din sectorul financiar consideră taxa pe activele financiară nejustificată în sine.

Totodată, 67% dintre companiile respondente din telecomunicații au apreciat că impactul estimat la nivelul taxelor de monitorizare și al eventualelor redevențe aferente prelungirii licențelor utilizate în prezent este mai mare de 400%.

75% dintre companiile respondente din energiei apreciază că măsurile impuse de OUG 114/2018 le vor afecta profitabilitatea ca urmare, în special, a prețului maxim reglementat la gaze, a impunerii unor taxe suplimentare, scăderii producției, creșterii costului cu salariile. 52% dintre toate companiile respondente intenționează să sesizeze CE sau instanțele locale în cazul în care unele măsuri ale ordonanței contravin legislației UE.