Update articol:
A 31-a ediţie a "Topului Naţional al Firmelor Private din România"

Jianu(CNIPMMR): Îmi doresc pentru 2024 ca România să înceapă să joace rolul unui actor consistent şi însemnat la nivelul UE

Anul viitor va veni cu o serie de provocări şi îmi doresc pentru anul 2024 ca România să înceapă în sfârşit să joace rolul unui actor consistent şi însemnat la nivelul Uniunii Europene, a declarat, miercuri seara, Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, la a 31-a ediţie a “Topului Naţional al Firmelor Private din România”.

“Credem că în perioada următoare e foarte important să continuăm dialogul cu premierul României, cu preşedintele Senatului, cu miniştrii Guvernului României pentru crearea unui pachet de susţinere a mediului de afaceri, a unui pachet de programe de susţinere pentru întreprinderile mici şi mijlocii din România, pentru cei afectaţi de războiul de la graniţa României, şi mă refer la toate judeţele de graniţă ale României, pentru cei afectaţi de creşterea costurilor pentru ceea ce înseamnă combustibil în această perioadă, pentru suplimentarea plafoanelor la programul deja de succes IMM Invest şi pentru lansarea tuturor fondurilor europene disponibile pentru România în perioada 2021-2027. Anul 2024 va veni şi el cu o serie de provocări. Sunt sigur că împreună cu dumneavoastră, cu cei mai performanţi întreprinzători, vom face faţă provocărilor viitoare. Eu îmi doresc pentru anul 2024 ca România să înceapă în sfârşit să joace rolul unui actor consistent şi însemnat la nivelul Uniunii Europene şi cred că rolul întreprinzătorilor, a celor mai performanţi din această ţară e şi el extrem de consistent”, a spus Jianu, potrivit Agerpres.

El a amintit şi de reforma fiscală şi a subliniat că aceasta va fi eficientă în momentul în care va îndeplini două condiţii: va eradica sau va contribui la eradicarea a ceea ce înseamnă economia subterană şi concurenţa neloială pentru întreprinzătorii corecţi şi va merge într-o reformă profundă a administraţiei publice.

“Şi aici aş vrea să dau în faţa dumneavoastră câteva câteva date. Avem 1.152 de entităţi deconcentrate ale statului în toate judeţele României. Deci asta înseamnă că avem aproximativ 32 de astfel de instituţii în fiecare judeţ. Ministerul Agriculturii, spre exemplu, are 11 entităţi în fiecare judeţ, Ministerul Muncii patru, Ministerul Mediului şi el are vreo opt, dacă nu mă înşel. Deci cred că am putea să contribuim la o reformă administrativă şi împreună să continuăm ceea ce s-a început. Noi apreciem, din partea întreprinzătorului, că în sfârşit a început o reformă în partea publică, sigur, timidă, dar a început această reformă şi vom apăsa împreună, cred, pedala continuării acestor reforme”, a afirmat preşedintele CNIPMMR.

Referitor la Topul firmelor, Jianu a menţionat că în acest an au fost analizate 835.638 de societăţi comerciale, au intrat ca şi premiante un număr de 30.000 şi aproximativ 120 sunt premiate miercuri seara.

“Evenimentul înseamnă, de fapt, recunoaşterea meritelor întreprinzătorilor români. Sigur că evenimentul Topul naţional al firmelor înseamnă şi o dare de seamă a noastră, a Consiliului Naţional al IMM-urilor şi a activităţii din acest an. Am contribuit la peste 600 de iniţiative legate de mediul de afaceri în acest an. Am avut aproximativ 160 de puncte de vedere, asta înseamnă, dacă luăm numai 10 luni ale acestui an, aproximativ 16 puncte de vedere în fiecare lună, un număr de 12 proiecte finanţate din fonduri europene care au contribuit la digitalizarea firmelor, la crearea unui număr consistent de start-up-uri, la crearea a peste 500 de locuri de muncă pentru firmele care au intrat în proiectele noastre. Şi am avut şi două proiecte pilot foarte interesante în acest an, şi anume crearea a două agenţii de atragere de investiţii, împreună cu judeţul Sibiu şi împreună cu municipalitatea Bucureşti. Poate reuşim să extindem acest tip de abordare la nivelul întregii ţări, aşa încât în fiecare judeţ şi regiune din România să avem birouri de atragere de investiţii şi de promovare a exporturilor, atât de necesare pentru întreprinderile mici şi mijlocii”, a punctat Florin Jianu.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (25/07/2025)

Convocare AGA O & E 03(04).09.2025

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (25/07/2025)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (25/07/2025)

Perioada inchisa de tranzactionare 28.07.2025 - 27.08.2025

SIMTEL TEAM (SMTL) (25/07/2025)

Perioada inchisa de tranzactionare 27.07.2025 - 26.08.2025