Update articol:

Florin Jianu susţine necesitatea alocării unui miliard de euro pentru IMM-uri

lorin Jianu, Președinte al CNIPMMR  Foto Facebook

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a susţinut la întâlnirea pe care preşedintele Klaus Iohannis a avut-o marţi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri necesitatea alocării unui miliard de euro pentru IMM-uri, potrivit unui comunicat al CNIPMMR.

“I-am transmis preşedintelui României mesajul IMM-urilor din România: evitarea suprareglementărilor post-criză pentru IMM-uri; păstrarea lecţiilor învăţate în această perioadă (interacţiune redusă cu instituţiile statului şi digitalizare); alocarea a 1 miliard de euro pentru IMM-uri, neuitând de IMM-urile nebancabile, având în vedere că numai 2/10 IMM-uri sunt bancabile în acest moment; să facem uz de toate fondurile europene care vor apărea în perioada următoare din partea UE, să nu mai fim codaşi, ci să fim pregătiţi şi pro-activi”, se arată în sinteza măsurilor propuse pentru redresarea economiei şi prezentate de Florin Jianu la întâlnirea cu preşedintele României.

Preşedintele Iohannis a avut marţi, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri pe tema măsurilor de relansare economică. El a afirmat că “antreprenorii au probleme reale provocate de epidemie şi nu pot fi lăsaţi singuri, au nevoie de implicarea şi sprijinul autorităţilor”.

Iohannis a subliniat că sunt necesare măsuri, astfel încât reluarea activităţilor economice să se facă în condiţii de siguranţă pentru toţi angajaţii.

“Protejarea sănătăţii românilor rămâne obiectivul nostru principal, indiferent că vom avea măsuri de distanţare socială mai severe sau mai lejere. Din păcate, pericolul nu a trecut şi nu există elemente care să ne arate că virusul va dispărea de la sine într-un orizont de timp apropiat. Din acest motiv, redeschiderea activităţii în sectorul restaurantelor, hotelurilor, turismului şi a serviciilor se va realiza gradual, cu respectarea unor măsuri clare de protecţie sanitară”, a punctat el, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis a spus că vor continua schemele de ajutor de stat precum cele destinate întreprinderilor mici şi mijlocii, dar sunt avute în vedere şi scheme de sprijin pentru companiile mari care au fost afectate de criză şi al căror aport este esenţial pentru relansarea economiei.

“România va ieşi cu bine din această criză. Convingerea mea fermă este că parteneriatul dintre autorităţi şi mediul privat, bazat pe dialog constant şi transparent, este calea de relansare economică şi de dezvoltare durabilă. Acest lucru este cu atât mai important într-o perioadă de criză profundă precum cea pe care o traversăm acum”, a transmis preşedintele, după întâlnirea cu mediul de afaceri.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (30/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - Tranzactii raportate in S2 2022

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (30/01/2023)

Indreptare erori materiale in tranzactiile parti afiliate incheiate in S2 2022

MedLife S.A. (M) (30/01/2023)

Amendament - raport conf. art. 108 din Legea 24/2017 (R) ianuarie - iulie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (30/01/2023)

Amendament - Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)