Update articol:

A fost arestat omul de afaceri Jaroslav Haščáka, care deţine casele de pariuri Fortuna şi farmaciile Sensiblu

*Miliardarul ar fi ordonat uciderea jurnalistului slovac Jan Kuciack

Omul de afaceri Jaroslav Haščák, care ar fi ordonat uciderea jurnalistului slovac Jan Kuciack, a fost arestat, transmite aktuality.sk, potrivit G4media.ro.

Jaroslav Haščák este acuzat de fapte de corupţie şi spălare de bani, în urma unui raid asupra sediului Penta Investments.

Jaroslav Hascak este cofondatorul Penta Investments, care are investiții în industria medicală, bancară, real estate și aeronautică. Penta Investments deţine casele de pariuri Fortuna (care sponsorizează Echipa Națională de Fotbal), iar în urmă cu doi ani a cumpărat cel mai mare grup Pharma de România, ADPharma, care controlează farmaciile Sensiblu, potrivit zf.ro.

În timpul privatizării Slovaciei, din 1996, Penta a preluat controlul asupra celui mai mare fond al statului, plătind doar 20% din valoarea sa reală de piață. Un manager foarte practic, Haščák a creat o competitivitate foarte mare în cadrul companiei, numită System Up or Out.

Numele lui Jaroslav Haščák apare alături de cel al companiei pe care o conduce în unul dintre cele mai mari scandaluri de corupție din Solvacia, potrivit Rise Project. Dosarul Gorila, cum a fost numit, a apărut în urma unor scurgeri de informații din arhiva serviciul secret slovac care devolau cum fuseseră orchestrate privatizări strategice. În centrul scandalului s-a aflat chiar Jaroslav Haščák. În interceptări apăreau numele unor foști miniștrii, politicieni de top și afaceriști cu greutate. Aceștia se întâlneau într-un apartament din centrul Bratislavei, unde negociau, în secret, contracte de privatizare și licitații publice contra unor sume de ordinul milioanelor de euro. Penta Investments, supranumită atunci “al cincilea partener de guvernare” avea un loc special la masa negocierilor, potrivit presei slovace care a relatat pe larg cazul.
Jurnalistul Jan Kuciak a documentat anchete despre activitatea dezvoltatorul imobiliar Marian Kocner. Jurnalistul a fost ucis în 2018, împreună cu logodnica sa Martina Kusnirova, la domiciliul său situat la aproximativ 60 km de Bratislava, într-o execuţie în stil mafiot.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021