Update articol:

 A fost inaugurată Camera de Comerț Bilaterală România-Egipt

Camera de Comerț Bilaterală România-Egipt a  fost inaugurată, în urma semnării, luna trecută, la Cairo, a protocolului de liber schimb între România și Egipt, potrivit http://www.n24plus.ro/stiri-social-economic/oportunitati-de-afaceri-in-egipt.htmlhttp://www.n24plus.ro.

 

Excelenţa Sa, domnul SALAH ELDIN ABDEL SADEK AHMED, ambasadorul Egiptului în România, a declarat: “Este încă o cărămidă pusă la clădirea zidului relației celor două țări. Relațiile noastre au început cu mult timp în urmă, în istorie și se tot îmbunătățesc, devin tot mai apropiate, în special pe partea de comerț”. 

Avocatul Corina Cornelia ABDELRAZEK a menţionat: “Ceea ce ne dorim este să încurajăm firmele românești să meargă să facă investiții în Orientul Mijlociu și totodată să deschidă piața de desfacere de acolo. În același timp ne dorim ca Orientul Mijlociu să vină în Europa, să vadă ce se întamplă aici și să se muleze pe legislația europeană, astfel încât să realizăm un echilibru între cele două culturi.”

La finalul lunii februarie, președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut  consultări cu Președintele Republicii Arabe Egipt, domnul Abdel Fattah El-Sisi, în marja participării la Summitul UE – Liga Statelor Arabe, care s-a desfășurat la Sharm-El-Sheikh, Republica Arabă Egipt.

Cu această ocazie, Președintele României a evaluat că relația dintre cele două state este foarte bună și solidă, Egiptul fiind unul dintre prietenii tradiționali ai României în regiune și un factor esențial în asigurarea stabilității și securității regionale, aspect apreciat de țara noastră. 

Cei doi șefi de stat și-au exprimat interesul și hotărârea pentru aprofundarea relațiilor bilaterale, pe toate dimensiunile de interes reciproc, cu accent pe dimensiunea economică. În acest context, Președintele României a exprimat satisfacția pentru nivelul în creștere al schimburilor comerciale bilaterale, care a ajuns în anul 2018 la peste 918 milioane USD, Egiptul devenind principalul partener comercial al țării noastre în regiune. Președintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea dezvoltării în continuare a acestora pentru a atinge potențialul foarte ridicat existent și a menționat interesul companiilor românești de a face afaceri și de a investi în Egipt. Pentru atingerea deplinului potențial al relațiilor economice, cei doi șefi de stat au agreat continuarea eforturilor sectoriale pentru diversificarea comerțului, stimularea investițiilor, stabilirea de parteneriate între companii din cele două țări și accesul comun pe terțe piețe.

Ținând cont de faptul că în acest semestru România exercită Președinția Consiliului Uniunii Europene, iar Egiptul pe cea a Uniunii Africane, Președintele Klaus Iohannis și Președintele Abdel Fattah El-Sisi au fost de acord cu privire la importanța identificării unor proiecte de interes comun destinate spațiului african, care să aibă ca scop dezvoltarea unor domenii importante ca industria, inclusiv în domeniul high tech, educația, cercetarea, cooperarea în domeniul securității, cultura. România va acționa pe durata Președinției Consiliului UE ca un facilitator al dialogului în acest scop.

Totodată, în cadrul întâlnirii, a fost evidențiat faptul că România a fost în mod consecvent, din perspectivă bilaterală și, în ultimii 12 ani, ca stat membru al Uniunii Europene, un prieten și susținător al Egiptului, inclusiv prin sprijinirea, pe deplin, a implementării programelor UE de acordare de asistență și consolidarea parteneriatului Uniunea Europeană -Egipt, care este important pentru stabilitatea, pacea și prosperitatea Mediteranei, ale Orientului Mijlociu, ale Africii, dar și ale Europei.

Președintele Klaus Iohannis a încurajat cooperarea și pe viitor între UE și Egipt, întrucât aceasta va contribui la soluționarea conflictelor, la construirea păcii și la abordarea mai eficientă  a provocărilor politice și economice din aceste regiuni.

 

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (21/10/2020)

Decizii CA din data de 20 octombrie 2020

ARMATURA S.A. (ARM) (21/10/2020)

Convocare AGEA din 04.12.2020

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2020)

Semnarea unui contract semnificativ - Equatorial Gaming

PROMATERIS S.A. (PPL) (21/10/2020)

Inregistrare membrii Consiliului de Administratie

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (21/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 22 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24