Update articol:

A patra scurgere găsită pe conductele Nord Stream, spune Paza de Coastă suedeză

Paza de coastă a Suediei a descoperit o a patra scurgere de gaz pe conductele avariate Nord Stream la începutul acestei săptămâni, a declarat un purtător de cuvânt pentru ziarul Svenska Dagbladet, scrie Reuters.

Uniunea Europeană suspectează că sabotajul s-a aflat în spatele scurgerilor de gaz de pe conductele submarine rusești către Europa și a promis un răspuns „solid” la orice întrerupere intenționată a infrastructurii sale energetice.

„Două dintre acestea patru se află în zona economică exclusivă a Suediei”, a declarat purtătorul de cuvânt al pazei de coastă, Jenny Larsson, pentru ziar, miercuri seara. Celelalte două scurgeri sunt în zona economică exclusivă daneză.

Paza de coastă nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii pentru Reuters, joi.

Deși niciuna dintre conducte nu era folosită în momentul suspectelor explozii, acestea erau pline cu gaz care s-a scurs în Marea Baltică.

A patra scurgere a fost pe conducta Nord Stream 2, în imediata apropiere a unei găuri mai mari găsite pe Nord Stream 1, a spus paza de coastă suedeză.

În această săptămână, autoritățile daneze au raportat câte o gaură în fiecare dintre cele două secțiuni de conducte din apele lor.