Update articol:

AAGES se extinde pe piața din Egipt și atinge capacitatea maximă de producție în primul semestru din 2021

  • Peste 800.000 de euro pentru echipamente industriale de încălzire inovatoare, destinate pieței din Egipt

  • Vânzări în creștere chiar și în contextul economic actual și cifră de afaceri de peste 5,5 milioane de euro, la finalul lui 2020

  • 75% din producție este destinată exportului, prezență în 25 de țări

AAGES (simbol bursier AAG), companie românească cu peste 30 de ani de experiență în proiectarea și fabricarea de instalații de încălzire destinate sistemelor industriale, se extinde pe piața din Egipt prin semnarea unuia dintre cele mai importante contracte din acest an, în valoare de peste 800.000 de euro.

Lucrările în curs, la care se adaugă cele în fază de contractare, acoperă integral capacitatea de producție a firmei pe semestrul I din 2021.

Compania a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de peste 5,5 milioane de euro, mai mică cu 10% comparativ cu 2019. Profitul înregistrat anul trecut a fost de peste 360.000 euro. O parte din factorii care au determinat acest parcurs sunt legați de ciclurile lungi de fabricaţie ale produselor, care, combinate cu distribuţia aleatoare în timp a contractelor, pot genera variaţii semnificative ale cifrei de afaceri, chiar şi în condiţiile în care activitatea firmei este constantă. În mod particular, în anul 2020, unele termene de livrare au suferit modificări pe fondul restricțiilor generate de pandemie.

“Strategia noastră pe termen lung urmărește o creștere durabilă, sustenabilă, bazată pe o evoluție sănătoasă. Ne bucură faptul că începutul acestui an ne asigură funcționarea la capacitate maximă în semestrul I, prin vânzări foarte bune pe piața externă, chiar și în contextul economic actual” afirmă Gábor Molnár, director general al AAGES.

De peste zece ani, peste 75% din producția AAGES este destinată exportului, compania având contracte în 25 de țări din lume. Principala țară pentru export este Germania, de unde instalațiile AAGES ajung în alte țări precum Finlanda, Suedia, SUA, iar alte numeroase produse sunt livrate direct în Turcia, Ungaria, Polonia.

De curând, compania s-a extins în Egipt, prin semnarea unui contract de 800.000 de euro, unul dintre cele mai mari contracte ale AAGES din ultimii ani.

“Egiptul este o ţară în care, conform analizelor de specialitate, în viitor se aşteaptă o dezvoltare industrială sporită, ca de altfel în general în ţările din nordul Africii. În prezent avem instalaţii livrate în Maroc, în Tunisia, iar acum urmează cea de-a doua livrare în Egipt, cu valoare totală de peste 10 % din cifra de afaceri. În condiţiile în care economiile din ţările UE și din lume nu şi-au revenit din şocul COVID-19, pentru AAGES, care vinde produse necesare în principiu investiţiilor, prezenţa pe piețe noi, cu perspectivă, este un succes și ne oferă motive să rămânem optimiști”, explică Gábor Molnár.

Unul dintre obiectivele strategice, pe termen scurt și mediu, este creșterea capacității de producție, prin dezvoltarea lanțului de subfurnizori, ceea ce oferă o scalare a business-ului și o flexibilitate mai mare.

„Cele mai solicitate echipamente în ultimii ani sunt instalaţiile pentru călire prin inducţie, segment de business unde concurăm cu succes cu firme consacrate din lume, datorită echipei noastre de proiectanţi electrici, mecanici şi de software. Existența atelierului de călire prin inducţie AAGES HTC şi a firmei Electroterm în cadrul grupului de firme AAGES asigură o bază solidă pentru elaborarea de tehnologii noi, întărind poziţia AAGES pe această piaţă”, adaugă Gábor Molnár.

Înființată în 1990, AAGES este una dintre puținele companii românești care în prezent proiectează şi fabrică instalaţii de încălzire prin inducţie, pentru o gamă largă de aplicaţii, pentru peste 25 de piețe, din Europa, Asia, SUA și Africa de Nord.

Instalaţiile fabricate de AAGES, folosite în principal în industria metalurgică şi constructoare de maşini, sunt destinate topirii metalelor feroase şi neferoase în cuptoare cu creuzet, încălzirii metalelor în masă pentru deformare la cald, călirii prin inducţie, îmbinării prin fretare, precum şi altor aplicaţii tehnologice speciale.

Numărul angajaţilor a crescut constant începând cu 1990, ajungând în prezent la peste 165 de angajaţi în grupul de firme AAGES.

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022