Update articol:

Abris Capital se angajează să obțină un portofoliu cu zero emisii de carbon până în 2025

Abris Capital Adrian Stănculescu

Abris Capital Partners, unul dintre principalii investitori de private equity din Europa Centrală, cu 4 companii românești în portofoliu, a lansat astăzi ESG Universe 2023 (Environmental, Social, Governance) – un program de sustenabilitate ce cuprinde inițiative de mediu, sociale și de guvernanță care angajează fondul să obțină până în 2025 un portofoliu neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon, potrivit unui comunicat.

Strategia, care a fost dezvoltată în ultimii trei ani, cuprinde 17 inițiative de guvernanță și cultură, standarde, educație și neutralitate a emisiilor de carbon, care vor stabili noi standarde în cele mai bune practici ESG) ale firmei. Scopul ESG Universe 2023 este reducerea riscurilor și crearea de valoare în întregul portofoliu Abris, dar include în același timp obiectivul ambițios de a realiza un portofoliu neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2025. Strategia pune în aplicare planuri de acțiune net-zero pentru fiecare companie din portofoliu, făcând din Abris primul fond de private equity din Europa Centrală care și-a asumat acest angajament.

Paweł Gierynski, Managing Partner la Abris Capital, a comentat: „În ultimii ani, Abris a făcut din investițiile responsabile un focus central al organizației. Ca firmă, știm cerințele investitorilor noștri în acest domeniu. Cu toate acestea, vrem nu doar să îndeplinim aceste așteptări – ne propunem să le depășim cu mult. Vrem să stabilim noi standarde în private equity pentru investiții sustenabile, guvernanță și impact asupra mediului și societății și să dăm exemplul pentru o dezvoltare durabilă mai mare și neutralitatea emisiilor de carbon. Aceasta este o sarcină foarte dificilă, de pionierat, dar realizarea ei îi va diferenția în viitor pe cei care câștigă de cei care pierd”.

Angajamentul inovator al Abris în ceea ce privește neutralitatea emisiilor de carbon începe prin măsurarea exactă a amprentei de carbon a tuturor companiilor din portofoliul său, urmată de crearea planurilor de acțiune pentru reducerea emisiilor și o varietate de inițiative de compensare validate, care să permită portofoliului să ajungă la neutralitate în 2025. Pentru a se asigura că programul se concentrează mai ales pe reduceri reale și nu doar pe compensări, pe parcursul fiecărui an Abris va investi în proiecte suplimentare de reducere a emisiilor, ceea ce înseamnă că fiecare companie individuală va putea ajunge la net-zero emisii de carbon într-un interval de timp ambițios, dar realist.

Până în prezent, Abris a investit în peste 25 de afaceri din cinci țări din Europa Centrală și are 4 companii românești în portofoliul actual: Pehart, Green Group, GTS Group și Dentotal Protect.

Adrian Stănculescu, Head of Abris România și Partener, a comentat: „Economia circulară se dovedește a fi unul dintre subiectele fierbinți ale momentului, în special în acest context de pandemie. Responsabilitatea de a proteja mediul nu se reduce numai la nivel personal, ca indivizi, ci și la nivel de afaceri, ca organizații. Ne străduim să impulsionăm schimbarea și să aducem o schimbare de perspectivă asupra impactului pe care îl au operațiunile companiilor noastre asupra întregii societăți. Credem că așa ar trebui să acționeze acum întregul ecosistem de private equity din regiune”.

Strategia Abris ESG Universe 2023 a fost dezvoltată pe parcursul ultimilor trei ani. Anul trecut, Abris a lansat propria aplicație de măsurare ESG – un instrument IT propriu care urmărește peste 500 de parametri și care analizează riscurile specifice din cadrul fiecărei companii din portofoliu, sprijinind luarea deciziilor de investiții și raportându-le investitorilor valoarea creată.

ESG Universe 2023 se va concentra pe măsurarea factorilor ESG și stabilirea KPI-urilor din portofoliu, cu noi procese pentru a se asigura că eforturile sunt recompensate în termeni de performanță, urmărind creșterea valorii și detectarea riscurilor. În plus, Abris va crea o bază de date de cunoștințe ESG care va fi distribuită în întreg portofoliul său, cuprinzând instrumente, proceduri, manuale și șabloane, pentru a oferi echipei de investiții și managerilor de portofoliu instrucțiuni complete pentru integrarea ESG în activitatea lor zilnică.

Abris Capital Partners Ltd. este un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală și de Est. (CEE). Fondat în 2007, Abris are ca strategie parteneriatul cu cele mai dinamice și de succes companii din Europa Centrală și de Est, care pot beneficia de un influx de capital și/sau expertiză managerială atât la nivel strategic, cât și operațional. Cu un capital de investiții de aproximativ 1.3 miliarde de euro, Abris a obținut suport financiar de la multe instituții de investiții de top la nivel global, inclusiv fonduri de pensii publice și corporative, instituții financiare, companii de asigurări și fonduri de tip endowment de la universități din SUA. Abris are un orizont de investiție pe termen lung și urmărește de obicei tranzacțiile în care poate obține un pachet majoritar sau total în investiție. Marja de investiție Abris pentru o tranzacție se situează între 30 și 75 milioane euro, cu posibilitatea unor sume mai mari, în funcție de caz. Abris operează în echipe regionale în Varșovia și București.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014