Update articol:

Accident la mina Uricani, din Valea Jiului – cel puțin două persoane au fost prinse sub moloz

Turnul de extracție al cărbunelui de la mina Uricani, din Valea Jiului s-a prăbușit. Primele informații arată că cel puțin două persoane au fost prinse sub moloz, potrivit gazeta de dimineaţă.  Turnul, puțul cu schip pe care se scotea cărbunele, ar fi trebuit dinamitat joi.

Conducerea Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului a confirmat, miercuri, prăbușirea puțului cu skip de la mina Uricani. ”Puțul cu skip urma să fie pușcat. Constructorul, firma căreia noi i-am predat amplasamentul l 1 ianuarie pentru a ecologiza terenul, executa niște operații cu un utilaj greu, pentru ca puțul cu skip să se prăbușească pe o direcție dată. Probabil au săpat prea mult și construcția a intrat în vibrații. A căzut peste două persoane și o rabă”, a declarat directoru SNÎMVJ, Gheorghe Bobar.

“Turnul urma să fie pus la pământ, prin detonare, în cursul zilei de joi. Din primele informaţii, în cursul dimineţii de miercuri, un muncitor care lucra pe un excavator cu picamer, a săpat la baza turnului, iar construcţia s-a prăbuşit”, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Adrian Bozdog. 

Echipe de căutare încearcă să dea de urma celor doi muncitori. CASTRUM Corporation este societatea care a câștigat contractul de ecologizare a minei Uricani.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out