Update articol:

Accidentul ministrului Transporturilor: Lucian Bode spune că a comunicat SPP că nu se grăbește, iar în momentul accidentului se afla pe bancheta din spate, unde se odihnea

Bode Sursa foto: Facebook

Ministrul Transportului, Lucian Bode, spune că a comunicat SPP că nu se grăbește, iar în momentul accidentului se afla pe bancheta din spate, unde se odihnea.

„Le-am comunicat celor de la SPP că destinația finală e sediul Guvernului, iar ora de sosire pe care o anticipez era ora 20. Așadar, nu aveam niciun motiv să ne grăbim”, spune Lucian Bode, citat de stiripesurse.ro.

Ministrul Transportului precizează că „absolut toate deplasările” pe care le-a făcut au fost pe bancheta din spate. „Niciodată nu am fost preocupat cum conduce angajatul SPP în zecile mii de km parcurși dintr-un moment foarte simplu – până duminică au condus impecabil. În momentele premergătoare regretabilului incident de duminică mă odihneam. Călătoream deja de 4-4,5 ore. Regret nespus acest incident”, conchide Bode.

Autovehiculul în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost implicat într-un accident rutier, duminică, pe DN 7, în zona localităţii Drăganul, din judeţul Argeş, a informat ministerul de resort. În presă au apărut magini care arată cum, în repetate rânduri, maşina în care se afla ministrul Lucian Bode depăşeşte, pe linie continuă, şi circulă mult pe contrasens, depăşind chiar o coloană întreagă de maşini au fost surprinse de unul dintre cei depăşiţi în trafic.

SPP a transmis reacţie, spunând că regretă ”disconfortul creat participanţilor la trafic”.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, joi, că “s-a exagerat destul de mult” în privinţa accidentului ministrului Transporturilor, Lucian Bode, menţionând că acesta nu are, practic, nicio vină deoarece se deplasa cu maşina SPP, stătea pe bancheta din spate şi dormea.

“Am văzut această, să spunem, turnură a accidentului pe care l-a suferit ministrul Bode zilele trecute şi poate că este bine de ştiut să spunem că ministrul era cu maşina SPP, că stătea pe bancheta din spate, că dormea şi că, practic, nu are nicio vină în generarea acestui accident. De altfel şi legile în privinţa folosirii maşinilor SPP sunt foarte clare şi, dacă mă întrebaţi pe mine, eu cred că pur şi simplu s-a exagerat destul de mult în privinţa acestui accident”, a afirmat Turcan, la TVR 1, întrebată în legătură cu accidentul lui Lucian Bode, dacă a fost un abuz de putere faptul că acesta se deplasa cu maşina folosind semnale acustice.

Raluca Turcan a spus că demnitarii trebuie să ţină cont de semnalele publice, dar este o cale lungă până a i se cere ministrului Transporturilor demisia din funcţie.

Partidul Social Democrat a cerut marţi ministrului Transporturilor să demisioneze din funcţie, acuzând faptul că Lucian Bode, “în loc să facă drumuri (…), îşi face cale liberă în trafic cu girofarul”.

De asemenea, USR a cerut miercuri clarificări cu privire la deplasarea în regim de urgenţă pe contrasens a ministrului Transporturilor.

Premierul Ludovic Orban a declarat că Poliţia trebuie să verifice circumstanţele producerii accidentului rutier în care a fost implicat Lucian Bode şi a precizat că demnitarul este în afara oricărui pericol după evaluarea stării sale de sănătate. 

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/06/2023)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/06/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

Banca Transilvania TURBO LONG 10/1.77/1.82 (EBTLVTL19) (02/06/2023)

Notificare Erste Group Bank AG - EBTLVTL19 este sold-out