Update articol:

Această companie a trecut la săptămâna de lucru de patru zile; Productivitatea a crescut, munca a fost eficientizată și angajații sunt fericiți (CNBC)

O săptămână de lucru de patru zile este acum un avantaj permanent pentru angajații unicornului de tehnologie Bolt, scrie CNBC.

Săptămâna de lucru de patru zile este acum un avantaj permanent pentru angajații unicornului de tehnologie Bolt, scrie CNBC.

Dezvoltatorul e-commerce din San Francisco a incercat programul în toamna trecută, iar rezultatele au fost covârșitor de pozitive, a declarat fondatorul și CEO-ul Ryan Breslow.

„Nu mi-aș putea imagina să conduc o companie în alt mod”, a spus el.

Productivitatea a crescut, munca a fost eficientizată și angajații sunt fericiți, a adăugat el. Un sondaj realizat la sfârșitul perioadei de probă de trei luni a constatat că 94% dintre lucrători și 91% dintre manageri au dorit ca programul să continue.

În plus, 84% dintre angajați au spus că au fost mai productivi, iar 86% au spus că au fost mai eficienți cu timpul lor. Între timp, 84% au văzut o îmbunătățire a echilibrului dintre viața profesională și viața privată.

Ideea nu este să vă asumați neapărat mai multe ore de lucru, ci să lucrați mai eficient. În timpul orelor de lucru, angajații sunt concentrați, a spus Breslow.

„Multe companii operează cu mult teatru la lucru, adică oamenilor le pasă mai mult de aspectul muncii decât de munca efectivă”, a menționat el.

„Deci aveți nenumărate întâlniri, nenumărate documente, nenumărate prezentări”, a spus Breslow. „Este imposibil să depășești zgomotul și să ajungi la miezul problemei.”

Bolt, care are 550 de angajați cu normă întreagă, este una dintre puținele companii din SUA care au trecut la săptămâna de lucru mai scurtă.

Susținătorii speră că ideea va prinde, mai ales într-o perioadă în care atragerea și păstrarea lucrătorilor este o prioritate ridicată. Milioane de oameni și-au părăsit slujbele în cadrul „Marea Demisii” în ultimele câteva luni, cu un record de 4,5 milioane doar în noiembrie, în SUA. Experții se așteaptă ca tendința să continue.

„Companiile pe care le-am ajutat să facă tranziția la o săptămână de patru zile au raportat că și-au extins semnificativ grupul de potențiali candidați la recrutare”, a declarat Joe O’Connor, manager de program pilot global la 4 Day Week Global (săptămâna de lucru de patru zile), care efectuează teste de săptămâni de lucru de patru zile în întreaga lume.

Până acum, 30 de companii din SUA și Canada s-au înscris pentru testele coordonate de șase luni din acest an, care se concentrează pe mai puține ore de lucru pentru același salariu. De asemenea, vor fi lansate programe-pilot în UK, Australia și Noua Zeelandă.

„Săptămâna de patru zile provoacă modelul actual de muncă și ajută companiile să treacă de la simpla măsurare a timpului în care oamenii stau ‘la muncă’, la un accent mai puternic asupra producției”, a spus O’Connor.

Există chiar o legislație în Congres care reduce săptămâna standard de lucru la 32 de ore, de la 40. Nu s-au luat măsuri suplimentare de când proiectul de lege a fost introdus în iulie.

Cu siguranță, săptămâna de lucru de patru zile nu va funcționa pentru fiecare companie sau model de afaceri. De asemenea, trebuie să fie implementat corespunzător, cu o privire atentă asupra fluxului de lucru și a numărului de întâlniri din calendare.

„Ar trebui să acționeze ca un punct de intrare către o conversație despre cum să lucrezi mai inteligent și mai eficient”, a spus O’Connor.

BVB | Știri BVB

ARMATURA S.A. (ARM) (19/01/2022)

Calendar financiar 2022

ELECTROARGES SA (ELGS) (18/01/2022)

Modificare Ordine de Zi AGEA si AGOA din 31.01/01.02.2022

MECANICA FINA SA (MECE) (18/01/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

AQUILA PART PROD COM (AQ) (18/01/2022)

Convocare AGA O & E 23.02.2022