Update articol:

Acord în Senatul SUA pentru continuarea procesului de impeachment contra lui Trump fără convocarea martorilor

Democraţii şi apărarea fostului preşedinte american Donald Trump au ajuns, sâmbătă, la un acord care permite evitarea convocării martorilor şi avansarea procesului de impeachment deschis în Senatul american împotriva fostului lider de la Casa Albă, informează AFP, potrivit Agerpres.

Acordul a fost anunţat de cele două partide în şedinţa publică a Senatului, în a cincea zi a procesului de impeachment lansat contra lui Trump pentru ”incitare la insurecţie”.

Procurorii democraţi anunţaseră anterior că vor să o audieze pe o aleasă republicană, Jaime Herrera Beutler, ceea ce ar fi întârziat procedura.

În cele din urmă, depoziţia acesteia a fost citită în şedinţa publică şi inclusă în dosar.

Fiecare parte urmează acum să îşi prezinte concluziile.

Camera Reprezentanţilor a Congresului american l-a acuzat pe Trump de ”incitare la insurecţie”, susţinând că discursul acestuia din 6 ianuarie a încurajat mulţimea de susţinători să ia cu asalt Capitoliul în aceeaşi zi. Cinci persoane au decedat în acele evenimente, printre care un ofiţer de poliţie.

Pentru moment pare improbabil ca Senatul să voteze pentru condamnarea lui Donald Trump. Democraţii au nevoie de o majoritate de două treimi în Senat, ceea ce înseamnă că 17 republicani ar trebui să voteze pentru condamnarea fostului preşedinte.

BVBStiri BVB

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/02/2021)

Disponibilitate raport preliminar 2020

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (25/02/2021)

Disponibilitate rezultate financiare preliminare 2020

COMPA S. A. (CMP) (25/02/2021)

Disponibilitate rezultate financiare preliminare 2020

CONPET SA (COTE) (25/02/2021)

Procedura recrutare Director General

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (25/02/2021)

Disponibilitate raport preliminar 2020