Update articol:

Acord încheiat de PNL, USR PLUS și UDMR, după două zile de discuții aprinse

guvern Sursa foto: facebook.com

Transparenţa este o regulă, nu o excepţie. Toţi miniştri Coaliţiei trebuie să ia măsuri pentu creşterea accesului de date publice, transparentizarea execuţiei bugetare, contracte şi achiziţii publice acolo unde există, potrivit unui    acord semnat de liderii coaliției după discuțiile aprinse care s-au desfășurat pe parcursul a două zile.

Reformele în domeniul sănătăţii vor continua – transparenţa şi eficineţa investiţiilor în infrastructura spitalicească, reforma managementului spitalelor.

Conform acordului, reforma pensiilor speciale pe principiul contributivităţii trebuie să se facă până la finalul anului, precum şi adoptarea legilor pe justiţie până la final de an.

De asemenea, Coaliţia creează un grup de lucru permanent pentru eficientizarea funcţionării statului.

Antena 3 a prezentat, în această seară, acordul semnat de liderii coaliției. Este vorba despre un act adiţional la acordul de guvernare din 21 decembrie 2020.

“Coaliția funcționează pe principiul solidarității și colegialității. Responsabilitatea politică se asumă împreună, participarea la decizia tuturor membrilor coaliției și a premierului. Deciziile politice majore se iau colegial, cu acordul formațiunilor din coaliție.

În aplicarea principiilor de mai sus, premierul și membrii Guvernului își asumă să nu adopte poziții publice prin care să submineze activitatea și agenda guvernamentală și a membrilor Guvernului.

Dat fiind că primul-ministru este învestit cu încrederea membrilor acestei coaliții, prerogativa constituțională a primului ministru privind trimiterea cererii de revocare a unui ministru către Președinte se exercită după informarea prealabilă  a formațiunii care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare subiectivă făcută de premier și după o dezbatere în coaliție “, se specifică în noul acord.

Premierul va acorda un interval de timp  rezonabil pentru asigurarea tranziţiei între titularii portofoliului ministerial.

Performanţa ministerială este evaluată periodic avand ca reper programul de guvernare votat de Parlament şi a deciziilor de parcurs ale Coaliţiei de guvernare, iar performanţa guvernului va fi evaluată periodic în cadrul Coaliţiei de guvernare.

(…)

În lipsa consensului în Coaliţie pe anumite proiecte legislative sau pe alte teme decât cele cuprinse în programul de guvernare, grupurile parlamentare ale partidelor componente pot acţiona în afara Coaliţiei, cu anunţarea prealabilă a partenerilor, şi după refuzul lor de a susţine respectivele iniţiative”.

BVBStiri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (21/09/2021)

Evergent explica procesul riguros aplicat in deciziile de business

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/09/2021)

Suspendare tranzactionare in 22.09.2021, ora 09:45 - Decizia ASF nr. 1104/08.09.2021

TERAPLAST SA (TRP) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (21/09/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (21/09/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 13.09.2021