Update articol:

Acționarii Chimcomplex, convocați pentru mutarea pe piața principală a BVB, de pe Aero

Chimcomplex Rm. Valcea

Acționarii Chimcomplex (CHOB) au fost convocați, pe 30 iunie, pentru mutarea pe piața principală a Bursei de Valori București, de pe Aero, potrivit unui raport transmis ieri.

Pe ordinea de zi este aprobarea admiterii la tranzacționare a acțiunilor Societății pe piața principală reglementată administrată de Bursa de Valori București, la Categoria Standard, prin transferul de pe piața AeRO, și împuternicirea Consiliului de administrație să stabilească, în limitele legii, data, precum și toate și oricare condiții privind admiterea la tranzacționare a acțiunilor Societății pe piața reglementată BVB, inclusiv să încheie contracte cu consultanți autorizați necesari în vederea realizării admiterii la tranzacționare pe această piață.

Recent, compania a anunțat că vrea să se listeze la Bursa de la Varșovia.

Acțiunile CHOB au urcat cu 95% în ultima lună, la 7,75 lei/unitate, potrivit datelor BVB.

AGA din iunie va mai decide autorizarea Consiliului de Administrație să implementeze un program de răscumpărare a unui număr maxim de 7.059.620 acțiuni (maxim 3% din totalul acțiunilor care compun capitalul social), în valoare nominală de 1,26 lei/acțiunea, la un preț minim egal cu prețul de piață de la BVB la momentul achiziției și un preț maxim de 15 lei/acțiune. Scopul programului de răscumpărare este îndeplinirea obligațiilor care decurg din Politica de Remunerare aprobată de Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din data de 26.04.2021, respectiv distribuirea acțiunilor ca pachete motivaționale (stock option plan) administratorilor și managerilor care vor opta pentru această formă de remunerație variabilă, conform prevederilor din Politica de Remunerare, precum și reducerea capitalului social prin anularea acțiunilor. 

O altă propunere este autorizarea Consiliului de Administrație să implementeze un program de acordare a unui pachet de acțiuni virtuale (VSO), în scopul îndeplinirii obligațiilor care decurg din Politica de Remunerare aprobată de Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor din data de 26.04.2021, respectiv oferirea de pachete motivaționale de acțiuni virtuale (VSO) administratorilor și managerilor care vor opta pentru această formă de remunerație variabilă, conform prevederilor din Politică. Consiliul de Administrație al Societății va fi împuternicit în ceea ce privește implementarea programului de acordare a pachetului de acțiuni virtuale, sub rezerva respectării legislației aplicabile și a rezoluțiilor acționarilor, inclusiv cu privire la: data lansării, modul de calcul al valorii pachetului și a criteriilor și condițiilor de valorificare ale acestuia, în limitele menționate în Politica de Remunerare aprobată de AGOA din data de 26.04.2021, suspendarea sau anularea programului.

Chimcomplex este producător și furnizor de substanțe chimice, specializat în polioli, clorosodice și Oxo-Alcooli. Este cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie chimică cu o tradiție îndelungată, care dezvoltă produse de calitate pentru o viață mai bună și un viitor sustenabil. În anul 2020, Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

Chimcomplex este deținută în proporție de 87,77 % de CRC Alchemy Holding B.V. (fosta A2 Impex SRL) cu sediul în Amsterdam, fiind o societate din grupul SCR (Serviciile Comerciale Române), controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza. Statul român, prin AAAS, are 9% din companie.

BVBStiri BVB

AAGES S.A. (AAG) (05/05/2021)

Alocare actiuni cu titlu gratuit pentru angajatii AAGES

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (05/05/2021)

Raportare detineri peste pragul de 5% din totalul drepturilor de vot

ALRO S.A. (ALR) (05/05/2021)

Notificare depasire prag de 5 %

ELECTROARGES SA (ELGS) (05/05/2021)

Numire Vicepresedinte Consiliu de Administratie - versiune limba Engleza

ALUMIL ROM INDUSTRY S.A. (ALU) (05/05/2021)

Intalnire investitori si analisti in 07 mai 2021