Update articol:

Acţionarii Lufthansa au aprobat planul de salvare convenit cu statul german

 Acţionarii companiei aeriene Lufthansa au votat, joi, în favoarea unui plan de salvare în valoare de nouă miliarde de euro convenit cu guvernul german, eliminând astfel ultimul obstacol care stătea în calea acestui acord, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Planul, care prevede că guvernul german va dobândi o participaţie de 20% la Lufthansa, a fost aprobat prin votul deţinătorilor a peste 98% din acţiunile companiei aeriene.

Rezultatul votului era de aşteptat având în vedere că principalul acţionar de la Lufthansa, miliardarul Heinz Hermann Thiele, şi-a retras obiecţiile exprimate anterior faţă de condiţiile incluse în acordul de nouă miliarde de euro. Thiele deţine 15,5% din acţiunile Lufthansa, companie care a fost puternic afectată de măsurile de izolare introduse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Tot joi, Comisia Europeană a aprobat recapitalizarea Lufthansa cu şase miliarde de euro, parte a acordului de salvare, în schimbul renunţării la dividende, la răscumpărările de acţiuni şi la unele achiziţii, până când va fi achitat sprijinul de stat.

Cea mai mare operaţiune de salvare a unei companii demarată de Guvernul german de la debutul crizei coronavirusului prevede că executivul de la Berlin va prelua o participaţie de 20% la Lufthansa, în schimbul sumei de 300 milioane de euro. De asemenea, Guvernul german va injecta în companie 5,7 miliarde de euro, iar Banca de dezvoltare KfW şi alte bănci vor acorda companiei un împrumut de trei miliarde de euro, pe trei ani. Va fi pentru prima dată de la privatizarea completă a Lufthansa, în 1997, când statul german va redeveni acţionar la compania aeriană.

Grupul Lufthansa, care include şi companiile Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Eurowings şi Lufthansa Cargo, are aproximativ 138.000 de angajaţi.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (28/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/06/2022)

Act aditional Contract de imprumut cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (28/06/2022)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. privind abuzul de piata

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/06/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.06.2022 - 27.06.2022