Update articol:

Acționarii Romgaz au decis prelungirea mandatelor administratorilor provizorii

Acționarii Romgaz (SNG) au decis, în AGA de azi, aprobarea prelungirii mandatelor administratorilor provizorii, pe o perioadă de două luni de la data expirării lor. Membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie al S.N.G.N. ROMGAZ S.A au fost aleşi în şedinţa AGOA din data de 25.06.2020, fiind stabilită o durată a mandatului acestora de patru 4 luni, potrivit raportului transmis Bursei de Valori București.

AGA a mai decis aprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli individual rectificat, pentru anul 2020.

La punctul 2 de pe ordinea de zi nu s-a adoptat nici o hotărâre, nefiind întrunită majoritatea de voturi cerute de Actul Constitutiv.

Totodată, la punctele 7 – 11 de pe ordinea de zi nu a fost adoptată nici o hotărâre, nefiind întrunite condiţiile de cvorum cerute de lege.

Financial Intelligence a scris, ieri, că acţionarii Romgaz vor prelungi mandatele actualilor membri ai Consiliului de Administraţie pentru încă două luni, potrivit unor surse din piaţa de energie.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că nu va fi făcută nicio numire în Consiliul de Administraţie al Romgaz în această săptămână. “Nu va fi nicio numire la Romgaz săptămâna aceasta. (…) Nu sunt numiri, nu folosiţi cuvântul numiri. Nu va fi nicio numire nu numai în această săptămână şi orice numire în Consiliile de Administraţie va fi făcută astfel încât să putem asigura o administrare corectă a companiei”, a spus Orban.

G4Media.ro a scris în exclusivitate că cei trei noi membri propuși de Ministerul Economiei, acționar majoritar la Romgaz, sunt economistul Cristian Firu (controlor de trafic la CNAIR), juristul Andrei Dimitriu (consilier la Autoritatea Electorală Permanentă) și inginerul Virgil Popa (administrator al unei firme care vinde produse medicale, fost viceprimar în Sibiu specializat în asfaltări, declarat incompatibil de ANI). Întrebat luni seară într-o conferință de presă la Cotroceni de reporterul G4Media.ro despre aceste numiri, președintele Klaus Iohannis a spus că se va interesa la guvern.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream

MECANICA FINA SA (MECE) (11/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (11/06/2021)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. (UE) 596/2014