Update articol:
Acţiunile Oil Terminal - creştere de 30%, în ultima săptămână

Acționarul minoritar Dumitrescu Sebastian Valentin a dat în judecată Oil Terminal, cerând reevaluarea terenurilor aflate în patrimoniul societății

Acţiunile Oil Terminal au crescut şi astăzi cu  11,56%, iar în ultima săptămână creşterea a fost de circa 30%, potrivit BVB. 

Simion Tihon, broker la Prime Transaction, ne-a declarat în această dimineaţă: “Nu există o informație care să se constituie drept propulsor pentru creșterea prețului acțiunilor Oil Terminal. Ce vreau să spun este că nu s-a modificat nimic fundamental în ultimele zile astfel încât să justifice avansul puternic al prețului acțiunilor OIL. Dar, în cazul OIL, am mai avut de-a face cu astfel de evoluții în contextul în care achizițiile unui acționar mai mare au pus presiune pe preț și astfel am avut o volatilitate ridicată. Foarte posibil ca și acum să fie o astfel de situație”.

În această după amiază, Oil Terminal a transmis către BVB că acționarul minoritar Dumitrescu Sebastian Valentin (care deţine 15,5%) a dat în judecată Oil Terminal,  solicitând Tribunalului Constanța constatarea nulității absolute parțiale a deciziilor CA, Hotărârii AGA, situațiilor financiare și raportului financiar aferente anului 2018, în ceea ce privește valoarea terenurilor aflate în patrimoniul societății, potrivit informaţiilor transmise de companie către BVB.  

Reclamantul solicită instanței de judecată și obligarea OIL Terminal la reevaluarea terenurilor aflate în patrimoniul societății și plata cheltuielilor de judecată ocazionate de acest litigiu.

Cererea de chemare în judecată face obiectul dosarului nr. 2714/118/2019, aflat spre soluționare pe rolul Tribunalului Constanța. Litigiul încă nu are termen de judecată, este în procedura de regularizare a cererii de chemare în judecată.

Oil Terminal S.A. susţine va efectua toate demersurile legale în vederea apărării intereselor sale. 

Depozitarul Central va distribui dividende pentru OIL TERMINAL S.A.

Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 07.06.2019 – 07.06.2022, distribuie dividende pentru acţionarii OIL TERMINAL S.A. (simbol OIL). Emitentul va distribui acţionarilor dividendele aferente anului 2018, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,00007858 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 17.05.2019. Plata dividendelor către acţionarii emitentului se efectuează începând cu data de 07.06.2019. Acţionarii care sunt clienţi ai unui Participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face astfel: prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari; în numerar, la ghişeele bancare ale Bancii Transilvania S.A. din întreaga ţară.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014