Update articol:

Acţiunile Axel Springer cresc semnificativ după lansarea ofertei fondului de investiţii KKR

https://finance.yahoo.com/quote/spr.de?ltr=1 https://finance.yahoo.com/quote/spr.de?ltr=1

Negocierile dintre Axel Springer şi KKR vin după ce operatorul italian de televiziune cu plată Mediaset a anunţat miercuri achiziţionarea unei participaţii de 9,6% în rivalul german ProSiebenSat.1

 

Acţiunile Axel Springer au crescut cu peste 20% după ce grupul german de presă a anunţat că este în negocieri cu fondul de investiţii KKR & Co. privind o potenţială investiţie strategică care ar putea privatiza proprietarul unora din cele mai mari ziare europene, transmit Wall Street Journal şi Reuters, citate de Agerpres.

La Bursa de la Frankfurt, acţiunile Axel Springer au urcat joi dimineaţa cu peste 20%, după ce în ultimele 12 luni titlurile au scăzut cu peste un sfert, investitorii fiind îngrijoraţi de costurile ridicate legate de digitalizare şi de scăderea tirajului la unele publicaţii, inclusiv celebrul Bild.

Îndreptându-se spre KKR, Friede, văduva lui Axel Springer, aduce un grup cunoscut pentru investiţiile sale pe termen lung în mass-media din Germania, ceea ce va ajuta grupul să se concentreze pe transformarea digitală şi expansiunea internaţională.

În 2017, KKR şi Permira au achiziţionat o participaţie majoritară în grupul german de televiziune ProSiebenSat.1 Media şi apoi l-au vândut în 2014. De asemenea, KKR a înfiinţat o societate mixtă cu grupul german de presă Bertelsmann în 2009.

Springer a confirmat că Board-ul său negociază cu KKR şi Friede Springer o potenţială investiţie strategică în grupul german de presă.

Discuţiile vor permite KKR să lanseze o ofertă publică pentru a achiziţiona o participaţie minoritară, după ce KKR a acceptat să formeze un consorţiu cu firmele deţinute de Friede Springer şi directorul general Mathias Doepfner.

Reprezentanţii KKR nu au comentat informaţia. 

Negocierile dintre Axel Springer şi KKR vin după ce operatorul italian de televiziune cu plată Mediaset a anunţat miercuri achiziţionarea unei participaţii de 9,6% în rivalul german ProSiebenSat.1.

Mediaset, fondat în 1987 de fostul premier italian Silvio Berlusconi, a anunţat în ultimele luni că este în favoarea creării unui jucător pan-european în sectorul TV pentru a face faţă concurenţei din acest sector. 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)