Update articol:

Acţiunile BITTNET SYSTEMS – incluse în indicii BVB: BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK, BET-Plus

Sursa foto: bittnet.ro

BITTNET SYSTEMS S.A.  informează investitorii despre decizia Comisiei Indicilor Bursei de Valori București, întrunită în dată de 9 septembrie 2020, de a include acțiunile companiei în componenţa următorilor indici BVB: BET-XT (Bucharest Exchange Trading Extended Index), BET-XT-TR (Bucharest Exchange Trading Extended Total Return Index), BET-BK (Bucharest Exchange Trading Benchmark Index) și BET-Plus (Bucharest Exchange Trading Plus Index). Intrarea în vigoare a modificărilor la nivelul componenței respectivilor indici va avea loc începând cu data 21 septembrie 2020.

Includerea în indicii celor mai tranzacționați emitenți de la BVB vine după ce în dată de 3 iunie 2020 acțiunile BNET au fost admise pe Piață Reglementată administrată de BVB. Includerea acțiunilor BNET în indicii BET- XT, BET-BK și BET-Plus a fost bazată pe indicatori precum lichiditate, capitalizare bursieră și free-float și confirmă evoluția valorii de piață și a lichidității Bittnet. Potrivit Bittnet, “această includere are o importantă deosebită pentru noi deoarece permite fondurilor de investiții care utilizează drept benchmark acești indici să investească în acțiunea BNET”.

Ponderea simbolului BNET în componentă indicilor, respectiv valorile corespunzătoare factorilor de free float (FF), factorilor de reprezentare (FR), a factorilor de lichiditate (FL) și a factorilor de corecție a prețului (FCi) va fi determinată pe baza numărului de acțiuni și a cotației de închidere înregistrată la finalul ședinței de tranzacționare din dată de 11 septembrie 2020.

Indicii BVB reflectă evoluția prețurilor celor mai tranzacționate companii listate sau evoluția anumitor sectoare reprezentative, cum ar fi sectorul financiar sau sectorul energetic. Că metodologie de calcul, toți indicii BVB sunt indici de preț ponderat cu capitalizarea free float-ului, cu limite maxime pentru ponderile societăților componente. Cu excepția indicilor BET-TR și BET-XT-TR, care sunt ajustați pentru dividende, ceilalți indici reflectă doar evoluția prețurilor de piață.

BET-XT reflectă evoluția prețurilor celor mai tranzacționate 25 de companii de pe Piață Reglementată a BVB, inclusiv societățile de investiții financiare.

BET-XT-TR este varianta de tip total return a indicelui BET-XT, care include cele mai tranzacționate 25 companii românești listate la BVB. Indicele BET-XT-TR reflectă atât evoluția prețurilor companiilor componente, cât și dividendele oferite de acestea.

Indicele BETPlus este un indice ponderat cu capitalizarea free float-ului companiilor românești (cu excepția societăților de investiții financiare) listate pe piață reglementată, care îndeplinesc un set criterii minime de eligibilitate de selecție referitoare la lichiditate și capitalizare bursieră ajustată cu free float-ul.

Indicele BET-BK a fost construit pentru a putea fi folosit că benchmark de către administratorii de fonduri, dar și de alți investitori instituționali, metodologia de calcul reflectă cerințele legale și limitele de investiții ale fondurilor.

 

BVBStiri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (18/10/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 11-15 octombrie 2021

EB TURBO SHORT 0.10/67.50/65.10 (EBWTITS22) (18/10/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 18 si 19 Octombrie 2021

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/10/2021)

Incheiere act aditional la contractul cu Arobs Transilvania Software SA

EB TURBO SHORT 0.10/67.50/65.10 (EBWTITS22) (18/10/2021)

Suspendare tranzactionare - 09:45 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera