Update articol:

Acţiunile CME cresc cu peste 8%, după ce proprietarul PRO TV a anunţat că analizează o fuziune sau vânzarea către un investitor strategic

https://www.marketwatch.com https://www.marketwatch.com

Grupul de media Central European Media Enterprises (CME), proprietarul PRO TV, analizează o potențială fuziune sau vânzarea către un investitor strategic, potrivit unui comunicat al companiei.  

Consiliul de administrație al CME, în colaborare cu echipa sa de conducere și consilierii juridici și financiari, au inițiat un proces de explorare și evaluare a alternativelor strategice potențiale pentru companie, axate pe maximizarea valorii pentru acționari, potrivit unui comunicat al companiei.

Consiliul de administrație a creat un comitet special format din directori independenți care să conducă procesul de analiză a diferitelor alternative strategice disponibile. Acestea pot include, printre altele, vânzarea unei părți sau a întregii companii, o fuziune cu un alt partener strategic, o recapitalizare sau continuarea executării planului de afaceri pe termen lung al CME.

AT & T Inc., cel mai mare actionar al CME (75%), susţine planul CME de a analiza alternativele strategice, conform comunicatului. 

John Billock, preşedintele CME, a comentat: “CME deține un set de active unic și poziția de lider incontestabil pe unele dintre piețele mass-media cu cea mai rapidă creștere din Europa. După cinci ani de creștere neegalată și un program impresionant de reducere a îndatorării, compania este în cea mai bună formă. Credem cu tărie că acum este momentul potrivit pentru a efectua această analiză strategică.  Compania va continua să execute cu succes planul său pe termen lung și o evaluare simultană a unor alternative strategice adecvate reprezintă o cale complementară pentru a identifica cel mai bun mod de maximizare a valorii pentru toți acționarii CME “.

Potrivit CME, nu este sigur că explorarea oricăror alternative strategice va duce la o tranzacție: “Compania nu a stabilit un calendar pentru acest proces și nu intenționează să furnizeze actualizări sau comentarii suplimentare decât în cazul în care stabilește că informarea  ulterioară este adecvată sau necesară”.

Grupul a angajat firmele Allen & Company LLC și BofA Merrill Lynch în calitate de consilieri financiari pentru evaluarea opțiunilor strategice, precum și Covington & Burling în calitate de consilier juridic.

CME este o companie media și de divertisment care operează pe cinci piețe din Europa Centrală și de Est, cu o populație totală de aproximativ 45 de milioane de persoane. Operațiunile CME înseamnă 30 de canale de televiziune în Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady and Ring), Cehia (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Acțiune și Nova Gold), România (PRO TV, PRO 2, PRO X, PRO GOLD, PRO CINEMA, PRO TV Internațional și PRO TV Chișinău), Republica Slovacă (TV Markíza, Markíza Internațional, Doma și Dajto) TV, Kanal A, Brio, Oto și Kino). CME este tranzacționată pe piața NASDAQ Global Select și pe Bursa din Praga, sub simbolul “CETV”.

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021