Update articol:

Acțiunile Credit Suisse au scăzut cu 21% și au fost oprite de la tranzacționare, după ce acționarul saudit a exclus să ofere asistență suplimentară

Acțiunile băncii Credit Suisse au atins miercuri un nou minim istoric, pentru a doua sesiune consecutivă, scăzând cu peste 21% cu puțin timp înainte de a fi oprite de la tranzacționare, scrie CNBC.

Cel mai mare investitor al Credit Suisse, Saudi National Bank, a declarat că nu poate oferi băncii elvețiene asistență financiară suplimentară, potrivit Reuters.

„Nu putem, pentru că am depăși 10%. Este o problemă de reglementare”, a declarat miercuri președintele Băncii Naționale Saudite, Ammar Al Khudairy, pentru Reuters.

Mai multe bănci italiene au fost, de asemenea, oprite automat de la tranzacționare, după scăderi puternice, inclusiv UniCredit, Finecobank și Monte Dei Paschi.

Investitorii continuă, de asemenea, să evalueze impactul anunțului de marți al băncii că a găsit „deficiențe semnificative” în procesele sale de raportare financiară pentru 2022 și 2021.

Creditorul elvețian a dezvăluit observația în raportul său anual, care a fost programat inițial pentru joia trecută, dar a fost amânat la cererea Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse (SEC) din SUA.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni