Update articol:

Acţiunile europene – la maximul ultimelor opt luni, datorită optimismului legat de vaccinul pentru Covid-19 al Moderna

* Acţiunile BBVA au închis în creştere cu 16%,  după ce PNC Financial Services Group a anunţat că va cumpăra divizia acesteia din Statele Unite, pentru 11,6 miliarde de dolari în numerar

* Indicele STOXX 600 a câştigat aproape 40%, de la un minim atins în luna martie, şi este pe cale să înregistreze cea mai bună evoluţie lunară din ultimele trei decenii

 

Acţiunile companii europene au încheiat ziua de luni la maximul ultimelor  opt luni, datorită datelor pozitive referitoare la eficacitatea vaccinului pentru noul coronavirus dezvoltat de compania Moderna, ceea ce a mărit optimismul investitorilor în redresarea economică mai rapidă a economiei. La această încredere au contribuit şi semnele de redresare a activităţilor economice din Asia, transmite Reuters.

Indicii bursieri de pe Wall Street – niveluri record, datorită speranţelor legate de un nou vaccin promiţător pentru Covid-19

 

Moderna a devenit, în decurs de o săptămână, al doilea producător de medicamente care a raportat o eficacitate ridicată, de peste 94%, a unui vaccin experimental pentru noul coronavirus, după ce Pfizer a făcut un anunţ similar pe 9 noiembrie.

”Cu cât vor fi mai multe companiile care vor putea dezvolta un vaccin candidat eficace, cu atât vor fi mai optimişti investitorii în privinţa ieşirii din pandemie şi reluarea activităţilor economice”, a declarat Michael Hewson, analist şef de piaţă  la CMC Markets.

Indicele pan-european STOXX 600 a încheiat tranzacţiile în creştere cu 1,3%, iar cele mai mari progrese au fost înregistrate de acţiunile producătorilor de petrol. Cotaţiile petrolului au avansat cu 4%. Componenta bancară a indicelui a urcat cu 3,1%, cea mai mare creştere fiind consemnată de banca spaniolă BBVA.

Acţiunile BBVA au închis în creştere cu 16%,  find una dintre primele trei acțiuni performante din indicele STOXX 600, după ce PNC Financial Services Group a anunţat că va cumpăra divizia acesteia din Statele Unite, pentru 11,6 miliarde de dolari în numerar. Aceasta este a doua mare tranzacţie din sectorul bancar american după criza din 2008.

Indicele STOXX 600 a câştigat aproape 40%, de la un minim atins în luna martie, şi este pe cale să înregistreze cea mai bună evoluţie lunară din ultimele trei decenii.

Vicepreşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Luis de Guindos, a cerut luni băncilor din zona euro să continue să utilizeze rezervele lor de capital pentru a absorbi pierderile, fără să restrângă creditarea economiei reale care, în opinia sa, are nevoie de timp să îşi revină din recesiunea provocată de pandemia de coronavirus.

Datele care arată că producția industrială  Chinei a crescut mai repede decât se aștepta în octombrie și că vânzările cu amănuntul au crescut au ajutat la sentimentul pozitiv, încă de la începutul zilei de luni.

Vodafone Group VOD.L a câștigat 6,7%, după ce a declarat că este din ce în ce mai încrezător în ceea ce privește performanța sa pe tot parcursul anului, după o primă jumătate „rezistentă”, în ciuda pandemiei de Covid.

Acţiunile companiei italiene Nexi au avansat cu 0,5%, după încheierea unui al doilea acord în şase săptămâni, prin care a convenit o fuziune de 7,8 miliarde de euro cu rivalul nordic Nets. În urma fuziunii, va fi creat cel mai mare grup specializat în plăţi din Europa.

 

BVB | Știri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

WTI Light Sweet TURBO LONG 1.00/70/73 (EBWTITL70) (26/11/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 29 Noiembrie si 2 Decembrie 2021