Update articol:

Acţiunile Kodak au crescut cu 300%, după ce Donald Trump l-a mobilizat pe fostul gigant al fotografiei să producă ingrediente pentru medicamente

Acțiunile Eastman Kodak au crescut miercuri, după ce președintele Donald Trump a anunțat o înțelegere privind colaborarea cu pionierul fotografiei să producă ingrediente pentru medicamente generice ca răspuns la pandemia coronavirusului, potrivit CNBC.

Ultima cotație a acțiunilor Kodak a fost cu aproximativ 330% mai ridicată, până la aproximativ 26 dolari pe acțiune, înainte de a crește cu până la 570%. Tranzacționarea a fost oprită de mai bine de 10 ori miercuri dimineață, din cauza volatilității.

Doar marți, acţiunea a sărit cu 203%, fiind cea mai bună zi de tranzacționare, după ce guvernul american a acordat companiei un împrumut de 765 de milioane de dolari pentru a începe să producă ingrediente pentru medicamente în conformitate cu Defense Production Act, primul de acest gen.

„Legea va mobiliza compania Kodak să facă ingrediente farmaceutice active și generice”, a declarat Trump într-o conferință de presă marți seară, adăugând: „Vom aduce înapoi locurile de muncă și vom face din America primul producător și furnizor de servicii medicale din lume.”

Kodak a declarat, marți, că va produce componente farmaceutice care au fost identificate ca fiind esențiale, dar care lipsesc din piață, fiind într-o insuficiență națională cronică, așa cum este definită de Food and Drug Administration.

Creșterea prețului acțiunii a dus valoarea de piață a Kodak la 347 de milioane USD, la sfârșitul zilei de marți. Înainte de ședința de marți, aceasta avea o valoare de piață de aproximativ 115 milioane USD.

Odată cu saltul masiv de miercuri, acţiunea a crescut cu peste 1.000% doar săptămâna aceasta, în acest ritm putând atinge un plafon de piață de peste 1 miliard de dolari.

Compania a spus că va extinde facilitățile existente în Rochester, New York și St. Paul, Minnesota, sub un nou brand – Kodak Pharmaceuticals.

Președintele executiv al Kodak, Jim Continenza, a spus: „Utilizând vasta noastră infrastructură, expertiza în producția de produse chimice și patrimoniul inovației și calității, Kodak va juca un rol esențial în revenirea unui lanț de aprovizionare farmaceutic american de încredere”. 

Compania de 131 ani a depus falimentul în 2012, trecerea la camerele digitale  devastând  afacerea. Trecerea la producția de medicamente ar putea marca o șansă pentru liderul mondial în film și fotografie.

Este demn de menționat că aceasta nu ar fi prima incursiune a Kodak în industria medicamentelor. În anii 90, Kodak a fost implicată în producția de medicamente fără prescripție medicală, cum ar fi aspirina. În cele din urmă, a vândut afacerea către gigantul de îngrijire SmithKline Beecham, pentru 2,925 de miliarde de dolari, în 1994.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (21/10/2020)

Decizii CA din data de 20 octombrie 2020

ARMATURA S.A. (ARM) (21/10/2020)

Convocare AGEA din 04.12.2020

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2020)

Semnarea unui contract semnificativ - Equatorial Gaming

PROMATERIS S.A. (PPL) (21/10/2020)

Inregistrare membrii Consiliului de Administratie

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (21/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 22 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24