Update articol:

Acțiunile SIF Transilvania revin la tranzacționare de luni (decizie ASF)

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis, azi, revenirea acțiunilor SIF Transilvania (SIF3) la tranzacționare, de luni, după ce membrii Directoratului avizați și-au preluat mandatele.

VEZI DECIZIA ASF

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a autorizat, vinerea trecută, modificările intervenite în componența conducerii S.I.F. Transilvania S.A., ca urmare a numirii domnului Marius Adrian Moldovan și a domnului Răduță-Gib Tony-Cristian în calitate de membri ai Directoratului acestei societăți, potrivit unui comunicat de presă. Dosarul depus de al treilea membru numit al Directoratului, Radu Roșca, este încă în analiză.

SIF3 a anunțat, ieri, că Marius Adrian Moldovan și Răduță-Gib Tony-Cristian au acceptat mandatele de membri ai Directoratului, pentru patru ani, începând cu 15 mai 2020. (VEZI RAPORTUL)

Actiunile SIF3 au fost suspendate de la tranzactionare din 6 mai, cand ASF a cerut clarificarea situației cu privire la conducerea companiei, in contextul conflictului dintre patru membri ai Consiliului de Supraveghere SIF3 si fostul directorat, in special Mihai Fercală.

Dupa AGA de bilant SIF Transilvania, un comunicat transmis Bursei de Valori București (BVB), semnat de Marius Moldovan și Crinel Andănuț (președintele CS), arata că membrii Consiliului de Supraveghere nu au fost primiți în sediul societății, unde s–au îndreptat după ce locul ținerii AGA din convocator– Hotelul ARO Palace– era închis.

În schimb, pe siteul SIF Transilvania a apărut un comunicat cu deciziile AGA, semnat de Mihai Fercală.

Acest document arată că au fost aprobate dividende de 76,7 milioane lei, dar și că s –au respins acțiunile în răspundere împotriva lui Mihai Fercală, Constantin Frățilă, Marius Moldovan, Crinel Andănuț, precum și descărcarea de gestiune a Directoratului și CS.

Anterior, ASF a anunțat că a respins noi avize pentru membri Directoratului, iar CS a aratat că Mihai Fercală a fost revocat din funcția de președinte al Directoratului pe 30 martie.

ASF a transmis, printr-un comunicat recent, al vicepresedintelui Gabriel Grădinescu, ca domnii Fercală Mihai, Stan Iulian și Szitas Ștefan nu mai sunt în drept să reprezinte Societatea de Investiții Financiare Transilvania.

Conflictul la vârful SIF Transilvania a repornit după ce, la începutul anului, Constantin Frățilă a obținut la Curtea de Apel Constanța, anularea deciziei prin care ASF îi retrăsese avizul, și a revenit în CS SIF Transilvania. Ulterior, SIF3 a transmis la ASF o scrisoare de la Poliție, care arăta că Frățilă este în continuare urmărit penal, conducerea SIF3 considerând că se impune, din nou, retragerea avizului, în condițiile în care Frățilă ar fi incompatibil cu funcția. ASF a considerat insa ca Fratila este membru CS SIF Transilvania, in urma deciziei instantei.

BVBStiri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (26/05/2020)

Precizari privind completarea ordinii de zi a sedintelor AGA 12(15).06.2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (26/05/2020)

Solicitare completare ordine de zi AGA 12.06.2020

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (26/05/2020)

Clarificari privind A.G.O.A. din 28.04.2020

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (26/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014