Update articol:

Acţiunile Tesla au scăzut cu 9%, după ce Elon Musk a scris pe Twitter că preţul acestora este prea mare

Elon Musk Tesla

Acţiunile producătorului de automobile electrice Tesla au scăzut vineri cu 9%, după ce directorul general Elon Musk a scris pe Twitter că preţul acestora este prea mare, transmite Reuters.

”Preţul acţiunilor Tesla este prea mare”, a scris Musk pe Twitter, într-unul dintr-o serie de mesaje neobişnuite, inclusiv unul în care a citat fragmente din imnul naţional al Statelor Unite şi a afirmat că îşi va vinde aproape toate bunurile fizice.

Declinul acţiunilor a şters circa 13 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră a Tesla şi aproape 3 miliarde de dolari din valoarea participaţiei deţinută de Musk la companie. Cu toate acestea, preţul acţiunilor Tesla este cu aproape 50% peste nivelul consemnat la începutul lunii aprilie.

La peste două ore după publicarea tweeturilor, Tesla nu a răspuns solicitărilor de comentarii. Twitter a refuzat să comenteze. Publicaţia Wall Street Journal a relatat că Musk a răspuns unui email în care a fost întrebat dacă glumeşte sau dacă tweetul a fost aprobat înainte de a-l publica afirmând :”Nu”.

Nu este prima oară când Musk a publicat tweeturi provocatoare. În august 2008, Musk a scris pe Twitter că a asigurat finanţarea pentru o posibilă retragere de la bursă a Tesla, anunţ care a dus la un proces de fraudă intentat de Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC). Musk a încheiat un acord cu SEC, acceptând plata unei amenzi de 20 de milioane de dolari şi aprobarea de către un avocat al Tesla a  tweeturilor care includ informaţii importante despre companie.

Luna trecută, un judecător federal a afirmat că Tesla şi Musk trebuie judecaţi într-un proces intentat de acţionari în legătură cu tweetul referitor la retragerea de la bursă, inclusiv pentru acuzaţia că Musk a intenţionat să îi fraudeze.

În aprilie 2019, Musk a scris pe Twitter: ”Twitterul meu este un nonsens total în acest moment”. Stilul lui Musk a atras peste 33 de milioane de urmăritori pe Twitter, el fiind considerat un avantaj de marketing pentru Tesla.

Creşterea recentă a acţiunilor Tesla face ca Musk să fie aproape de încasarea a peste 700 de milioane de dolari.

Media ultimelor şase luni a capitalizării de piaţă a Tesla este aproape de 100 de miliarde de dolari, nivel de la care vor fi deblocate o serie de opţiuni prin care Musk va putea cumpăra 1,69 milioane de acţiuni Tesla, în cadrul unui pachet de beneficii de acum doi ani.

BVB | Știri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (07/07/2022)

Solicitare completare ordine de zi AGA 29.07(01.08).2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (07/07/2022)

Raportare detineri sub pragul de 10% din totalul drepturilor de vot

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021