Update articol:

Acțiunile Xiaomi cresc cu 10%, după ce un judecător din SUA blochează restricțiile din era Trump asupra producătorului chinez de telefoane

Xiaomi

Acțiunile Xiaomi au crescut în această dimineaţă după ce un judecător american a blocat temporar o mișcare a administrației fostului președinte Donald Trump de a interzice americanilor să investească în producătorul chinez de smartphone-uri, potrivit CNBC.

Acțiunile Xiaomi au crescut cu peste 10% în această dimineaţă.

În ianuarie, administrația Trump a desemnat Xiaomi drept una dintre „companiile militare chineze comuniste”. Acest lucru însemna că cel de-al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume a fost supus unui ordin executiv din noiembrie care restricționa investitorii americani să cumpere acțiuni sau titluri conexe la companii cărora li s-a acordat această desemnare de către Departamentul Apărării al SUA.

Xiaomi a spus la acea vreme că „nu era deținută, controlată sau afiliată armatei chineze” și ulterior a intentat un proces pentru a opri interdicția de investiții.

Într-o hotărâre de vineri, judecătorul american Rudolph Contreras a acordat lui Xiaomi o ordonanță preliminară împotriva ordinului din epoca Trump.

Compania a transmis: “Pentru Xiaomi este îmbucurător faptul că pe data de 12 martie, instanța a impus Departamentului de Apărare al Statelor Unite ale Americii să înlăture implementarea sau aplicarea desemnării Xiaomi ca o Companie Chineză Militară Comunistă. În urma prescrierii ordinului, instanța a anulat integral și cu efect imediat restricțiile Ordinului Executiv 13959 impuse cetățenilor SUA de a achiziționa titluri de valoare  Xiaomi și cerința ca aceștia să își cedeze acțiunile.

Xiaomi reiterează faptul că este o corporație publică, pe acțiuni, condusă independent, care le oferă consumatorilor produse electronice doar pentru scopuri civile și pentru uz comercial.

Xiaomi consideră că decizia de a fi desemnată drept o Companie Chineză Militară Comunistă este arbitrară și tendențioasă, iar judecătorul a fost de acord cu punctul de vedere al companiei.

Xiaomi își va continua demersul și va cere instanței ca această desemnare să fie declarată ilegală și să fie înlăturată complet.

Xiaomi este o companie tânără și energică din domeniul tehnologiei. De-a lungul anilor, le-a oferit consumatorilor din întreaga lume produse electronice uimitoare, cum ar fi telefoane sau televizoare inteligente, la prețuri oneste.

Xiaomi vrea să colaboreze cu partenerii săi globali pentru a le permite oamenilor din întreaga lume să se bucure de o viața mai bună prin intermediul celor mai moderne tehnologii”.

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT.

În acest moment Xiaomi este al treilea cel mai mare brand de telefoane inteligente la nivel mondial, și a creat cea mai mare platformă AIoT (AI+IoT) pentru utilizatorii săi, cu 289.5 milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 90 de piețe din întreaga lume. În august 2020, compania s-a clasat pe locul 422 în topul Fortune Global 500, urcând 46 de poziții față de anul anterior. De asemenea, s-a situat pe locul 7 între companiile de internet din clasament. În mai 2020, compania a ajuns încă o dată în topul Forbes Global 2000 și a urcat pe locul 384.

Xiaomi face parte din Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index și Hang Seng TECH Index.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/09/2022)

Informare privind strategia de dezvoltare a societatii

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (28/09/2022)

Hotarare CA 28.09.2022 - avizare majorare capital social incorporare rezerve

CONPET SA (COTE) (28/09/2022)

Raport conform art. 234, aliniat 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

MedLife S.A. (M) (28/09/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021