Update articol:

Actualizare: Angajaţii First Bank (fosta Piraeus Bank) ameninţaţi cu disponibilizarea, protest în faţa băncii (vezi video protest şi poziţia conducerii FIRST BANK)

Sindicatul Piraeus Bank România Sindicatul Piraeus Bank România

Actualizare: Poziţia FIRST BANK legată de protestele organizate astazi de catre Sindicat:

“Respectăm drepturile angajaților noștri, inclusiv pe acela de a-și exprima opiniile privind planurile de viitor și strategia băncii. Avem însă responsabilitatea de a acționa astfel încât să asigurăm un viitor sustenabil al business-ului. Subliniem faptul că nici schimbările organizaționale propuse, nici investiția de 7,5 milioane de EURO în tehnologie, parte a strategiei noastre de digitalizare, nu afectează salariile actuale ale angajaților ci dimpotrivă, contribuie la un viitor durabil pentru bancă și angajații săi.

Începând cu 2019, cel de-al 13-lea salariu, precum și schemele de plata variabilă, oferite ca beneficii discreționare din partea Băncii, ce nu fac parte din contractul individual sau colectiv de muncă, se vor acorda corelat atât cu performanța individuală, cât și cu profitabilitatea Băncii. Prin aceste măsuri dorim să ne transformăm într-o organizație și mai dinamică, cu focus pe rezultate. Țintim un mediu de lucru  de tip antreprenorial, competitiv, care să aducă beneficii atât angajaților, cât și clienților și companiei. Rămânem deschiși dialogului cu reprezentanții Sindicatului Piraeus Bank România, în cadrul întâlnirii stabilite pentru 18 martie”.

Publicată de Sindicatul Piraeus Bank România pe Vineri, 15 martie 2019

 

…….

Circa 150 de angajaţi ai First Bank (fosta Piraeus Bank) protestează, vineri după-amiaza, în faţa sediului central al băncii, nemulţumiţi de condiţiile oferite angajaţilor care urmează să fie disponibilizaţi, potrivit Agerpres. Aceştia solicită conducerii băncii să amâne disponibilizarea celor a 375 de angajaţi până după digitalizarea serviciilor bancare.

De asemenea solicită majorarea numărului de salarii compensatorii pentru persoanele care urmează să fie disponibilizate, acordarea celui de-al 13-lea salariu şi acordarea bonusurilor pe anul 2018.

Protestatarii consideră că efectele Ordonanţei 114 sunt printre motivele disponibilizării pregătite de conducerea First Bank, deşi conducerea băncii a vorbit doar despre nevoia de digitalizare.

La începutul lunii,  First Bank (fosta Piraeus Bank), locul 13 în topul bancar local, a propus sindicatului propriu închiderea sau comasarea a 40 de sucursale și concedierea a 379 de angajați. „Plănuim să închidem și/sau comasăm un număr de 40 de sucursale. Estimăm că vor fi afectați 379 de angajați. Dorim să subliniem faptul că aceste cifre reprezintă estimări, iar la sfârșitul perioadei legale de negocieri, vom anunța decizia finală și noua configurație a rețelei de sucursale”, au precizat oficialii băncii.  

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii