Update articol:

Adina Florea, propusă pentru funcția de procuror-șef al DNA

dna

Ministrul Justiției Tudorel Toader a propus-o pe Adina Florea pentru funcția de procuror șef DNA.

Ministerul de resort a anunțat: ”În urma desfășurării procedurii de selecție care a avut loc în perioada 6 august – 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că propunerea ministrului justiției Tudorel TOADER pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție este doamna Adina FLOREA”.

Șase candidați au susţinut interviurile luni şi marţi cu ministrul Justiţiei: Sorin Armeanu – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean – procuror la DNA Constanţa, Adina Florea – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Nicolae Lupulescu – procurorul militar, Gabriela Scutea – fost procuror general adjunct al României şi Paula-Nicoleta Tănase – procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Potrivit Ministerului, propunerea/propunerile ministrului Justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere.

Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din funcția de procuror șef DNA, printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.