Update articol:

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor: Nu deținem informații privind încadrarea în vreo clasă de risc seismic a Colegiului Gheorghe Șincai

Colegiul Gheorghe Șincai

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a precizat că nu deține informații privind încadrarea în vreo clasă de risc seismic a imobilului Colegiului Național Gheorghe Șincai, situat în Calea Șerban Vodă nr. 167, sector 4, București, potrivit răspunsului transmis redacției Financialintelligence.ro.

Primarul Sectorului 4 Daniel Băluță a cerut pe 2 octombrie 2020 intervenția de urgență a Inspectoratului Școlar, a DSP și a Prefecturii, “pentru punerea în siguranță a elevilor” și pentru reabilitarea clădirii Liceului Gheorghe Şincai, susținând că este încadrată la risc seismic II, în timp ce profesori și părinți ai elevilor liceului au făcut petiții împotriva relocării. 

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic precizează: “În urma cererii dumneavoastră nr. 427 din data de 22.01.2021 , depusă la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, vă comunicăm că nu deținem informații privind încadrarea în vreo clasă de risc seismic a imobilului situat în Calea Șerban Vodă nr. 167, sector 4, București, întrucât nu figurează în evidențele noastre ca fiind expertizat tehnic în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Menționăm că listele imobilelor expertizate din punct de vedere al riscului seismic sunt publicate pe site-ul Primăriei Municipiului București și pot fi consultate la adresa: https://amccrs-pmb.ro/cladiri.”

Mai mulți părinți ai elevilor de la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Sectorul 4 al Capitalei au transmis, recent, mai multor instituții, printre care Ministerului Educației și Președintelui României, o petiție împotriva relocării elevilor și profesorilor, așa cum dorește primăria Sectorului 4, în vederea realizării unor lucrări de „consolidare”. 

Părinții de la Colegiul Gheorghe Șincai au transmis o petiție președintelui României și Guvernului împotriva relocării elevilor / Primăria Sectorului 4 spune că vrea să consolideze clădirea

După părinţi, unii profesori de la Liceul Gheorghe Şincai au transmis scrisoare deschisă Președintelui României: Ne aflăm sub asediul Primăriei Sector 4, prin iminenta demarare a unor aşa-zise lucrări de „modernizare şi reabilitare”, invocând pericole ce par închipuite

BVB | Știri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (26/05/2022)

Decizie CA - rascumparare actiuni proprii

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (26/05/2022)

Majorare tarife reglementate

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROPHARMA SA (RPH) (26/05/2022)

Raport anual 2021-completare situatii financiare consolidate,raport audit,ESEF

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/05/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)