Update articol:

ADNOC din Emiratele Arabe Unite va achiziționa 25% din pachetul de acțiuni Borealis de la Mubadala

Abu Dhabi National Oil Co. (ADNOC) a anunțat vineri că va achiziționa 25% din acțiunile companiei austriece petrochimice Borealis AG de la Mubadala Investment Co., un fond suveran de avere din Abu Dhabi. Nu au fost dezvăluite detalii financiare ale tranzacției.

Acordul va permite producătorului de stat de petrol și gaze să-și extindă amprenta internațională în sectorul chimic și petrochimic, în creștere rapidă, au declarat vineri Adnoc și Mubadala. Acest lucru este de așteptat să conducă la noi oportunități pe piețe importante precum Europa și America.

La finalizarea tranzacției, care este supusă condițiilor obișnuite de închidere și aprobărilor de reglementare, Borealis va fi deținută în proporție de 25% de ADNOC și 75% de OMV, o companie multinațională integrată de petrol, gaze și petrochimie austriac listată la Bursa de Valori din Viena.

Mișcarea de a achiziționa pachetul face parte din planurile Adnoc de a accelera livrarea programului său de creștere industrială și în aval și de a extinde în continuare parteneriatul de lungă durată cu Borealis.

„La nivel global, sectorul chimic și petrochimic este pregătit pentru o creștere semnificativă condusă de consumatori în deceniile următoare”, a declarat dr. Sultan Al Jaber, ministrul Industriei și Tehnologiei Avansate și directorul general și directorul executiv al grupului Adnoc.

„Alături de OMV, Adnoc va fi co-acționar la Borealis, această investiție dând un impuls suplimentar programului nostru de creștere petrochimică și industrială locală și internațională și accelerând transformarea noastră într-un jucător energetic integrat și global.”

Borealis este un furnizor de top la nivel mondial de soluții avansate și circulare de poliolefine și un lider de piață european în produse chimice de bază, îngrășăminte și reciclare mecanică a materialelor plastice.

În octombrie 2020, brațul de investiții strategice din Abu Dhabi, Mubadala, și-a redus pachetul de acțiuni la Borealis la 25% după ce a vândut 39% către OMV într-o tranzacție de 4,68 miliarde de dolari.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)