Update articol:

Adrian Vasilescu, consilier BNR, pentru libertatea.ro: “Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea, are documente de la CNSAS care confirmă”

Mugur Isărescu nu a colaborat cu Securitatea, are documente de la CNSAS care confirmă, a declarat astăzi Adrian Vasilescu, consilier de strategie al guvernatorului BNR, în emisiunea Adrianei Nedelea LA FIX, potrivit libertatea.ro

Întrebat dacă poziția lui Mugur Isărescu este că nu a colaborat cu Securitatea, Adrian Vasilescu a răspuns: ”Da. Această poziție este susținută de trei documente ale CNSAS prin care se confirmă că nu a colaborat cu Securitatea”. Acesta a precizat că Mugur Isărescu „a avut de la CNSAS, pe baza unei analize, o decizie de necolaborare”. ”E o adeverință la dosar, mai are încă una în 2002 și încă una după 2002 prin care CNSAS confirmă sau admite că nu a fost colaborator al fostei Securități”, a explicat Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a adăugat că a existat o cerere adresată către CNSAS de ”un cetățean al țării, cu drept constituțional de petiție”, care a cerut ”să se reanalizeze calitatea de colaborator sau necolaborator al Securității a cetățeanului Mugur Isărescu”. 

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu este considerat de CNSAS colaborator al fostei Securități, iar potrivit ziare.com Colegiul institutiei a aprobat, saptamana trecuta, nota prin care îi este consemnată această calitate. Surse din CNSAS au confirmat informația pentru G4Media.

Isărescu utiliza numele conspirativ „Manole”.

Conform procedurii, Consiliul National Pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) va sesiza Curtea de Apel Bucuresti, pentru a-i cere să confirme sau să infirme verdictul Colegiului.

 

CNSAS îl consideră pe Mugur Isărescu colaborator al fostei Securitati și cere instanței să stabilească verdictul

BVBStiri BVB