Update articol:
PRIMELE PATRU LUNI DE MANDAT

Adrian Volintiru, directorul general Romgaz: Identificarea resurselor onshore, cât şi centralele Iernut și Mintia – proiecte prioritare

Vasile Ciolpan (director comercial Romgaz), Adrian Volintiru (director general Romgaz) și Andrei Bobar (director economic Romgaz)

Preţurile practicate în cursul trimestrului patru  2018 pentru gazele livrate către clienţi s–au situat în mod constant în jurul valorii de 81 lei/MWh, potrivit Romgaz

 

Producţie în creştere, investiţii majore în derulare şi modernizare continuă la Romgaz

Accelerarea lucrărilor de explorare pentru identificarea de zăcăminte noi, monitorizarea atentă şi intervenția activă a managementului în cadrul lucrărilor de la obiectivul de investiţii Iernut, cât şi continuarea eforturilor de diversificare a portofoliului de business prin construcția de noi obiective energetice, achiziționarea de surse de energie alternativă şi extinderea pe alte piețe, sunt doar câteva din obiectivele strategice ale managementului Romgaz, potrivit unei informări asupra activităţii CEO Adrian Volintiru în primele patru luni ale mandatului

Adrian Volintiru, directorul general Romgaz, declară: “Eficientizarea activității companiei prin debirocratizare, fluidizarea procedurilor şi a fluxurilor de business cât şi atragerea de profesionişti în domeniu, cu expertiză şi know how adecvat, capabili să contribuie la realizarea obiectivelor propuse în strategia de dezvoltare, au fost, de asemenea, prioritare şi vom continua procesul de modernizare al companiei”.

 

Volintiru, Romgaz: Cifra de afaceri şi profitabilitatea scad cu 20-25% anul acesta, ca urmare a OUG 114 (video)

 

În ceea ce priveşte activitatea de producţie a gazelor naturale, Volintiru vorbeşte despre o creştere semnificativă a producţiei în 2019, prin exploatarea noilor capacităţi de producţie puse în funcţiune în perimetrul Caragele. Astfel, la această dată, Romgaz are capacitatea de a produce aproximativ 16 milioane metri cubi/zi.

„Creşterea producţiei s-a datorat în principal finalizării colectorului de 16 km, Caragele-Galbenu în luna decembrie, lucrare care coroborată cu punerea în producţie a sondelor Tapu1, Buza de Nord şi Beudiu în trimestrul III 2018, a permis creşterea producţiei zilnice a acestui zăcământ cu cca. 800 mii mc. Astfel, producţia pe total zăcământul Caragele a fost, în anul 2018, de 225,894 mil. mc, reprezentând 4,2% din producţia totală de gaze realizată de Romgaz”.

Volintiru menţionează ca proiecte prioritare pentru Romgaz identificarea resurselor onshore, cât şi centralele Iernut și Mintia. De asemenea, investiţiile în retehnologizare, mentenanța predictivă sunt şi acestea în vizorul managementului.

Cât priveşte Centrala de la Iernut, în prezent proiectul este finalizat în proporţie de 74% şi se accelerează procesul, lucrându-se se inclusiv în perioada sezonului rece în două schimburi, astfel încât proiectul să fie finalizat integral în 2020.

Activitatea de exploatare a zăcămintelor comerciale a vizat îndeplinirea prevederilor programului de producţie prin continuarea operaţiunilor de reabilitare producţie pe principalele zăcăminte mature, executarea operaţiunilor de reparaţii capitalizabile la sonde şi punerea în funcţiune a unor noi capacităţi de producţie. În ultimul trimestru din 2018, livrările Romgaz s-au realizat în baza contractelor încheiate atât prin intermediul pieţelor centralizate din România cât şi în baza contractelor bilaterale încheiate (în special cu clienţi finali). În plus, faţă de cantităţile livrate către clienţii săi, Romgaz a susţinut prin livrări consumul CET Iernut cu o cantitate aproximativă de 1.300.000 MWh.

Preţurile practicate în cursul trimestrului patru  2018 pentru gazele livrate către clienţi s–au situat în mod constant în jurul valorii de 81 lei/MWh, potrivit Romgaz. Aceleaşi tendinţe s-au păstrat şi pentru gazele livrate în cursul lunii ianuarie până la această dată. Cantitatea programată la livrare către clienţii Romgaz este de aproximativ 6.6 TWh, iar preţul mediu se va situa în aceeaşi gamă de 82-83 lei/MWh (estimare până la această dată).

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%. Compania are o experienţă vastă în domeniul explorării şi producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani, în anul 1909. ROMGAZ face explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenţii, reparaţii capitale şi operaţii speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014