Update articol:

Adunarea Generală Anuală a membrilor Asociaţiei Depozitarilor Centrali din Europa se desfăşoară la Bucureşti, miercuri şi joi

Depozitarul Central organizează, miercuri şi joi, la Bucureşti, Adunarea Generală Anuală a membrilor Asociaţiei Depozitarilor Centrali din Europa (ECSDA), informează un comunicat de presă.

La eveniment vor participa reprezentanţi ai depozitarilor centrali din Europa, printre care ATHEXCSD (Grecia), Clearstream Banking AG (Germania), CDAD (Bulgaria), CRHoV (Serbia), CRHoV RS (Bosnia Herţegovina), CSD Prague (Republica Cehă), Iberclear (Spania), KDD (Slovenia), ID2S (Franţa), Interbolsa (Portugalia), Keler Ltd (Ungaria), KDPW (Polonia), Nasdaq CSD SE (Letonia, Estonia, Lituania), NCSDI (Islanda), NSD (Rusia), OEKB CSD (Austria), RVP (Bosnia Herţegovina), SIX SIS Ltd (Elveţia) şi Depozitarul Central (România).

“Întâlnirea membrilor Asociaţiei Depozitarilor Centrali din Europa (ECSDA) este un eveniment important, care reuneşte depozitari centrali din Europa. Este un prilej de relaţionare şi informare extrem de preţios, pe care suntem onoraţi să-l găzduim în România, în acest an. Organizarea la Bucureşti a acestor întâlniri arată implicarea Depozitarului Central în activitatea ECSDA şi faptul că apartenenţa instituţiei noastre la această asociaţie reprezintă un reper esenţial pentru activitatea noastră, care asigură conectarea şi evoluţia pieţei de capital româneşti la ritmul european, dar şi recunoaşterea standardelor înalte ale serviciilor oferite de către Depozitarul Central clienţilor săi”, a declarat Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central.

Depozitarul Central este membru cu drepturi depline al Asociaţiei Depozitarilor Centrali din Europa (ECSDA – European Central Securities Depositories Association), începând cu anul 2007 şi s-a implicat activ în proiectele legislative, atât cu privire la activitatea depozitarilor centrali, cât şi cu privire la alte domenii de interes care ar putea avea impact asupra depozitarilor centrali.

“Mulţumim cu sinceritate echipei Depozitarului Central pentru ajutorul deosebit în organizarea reuniunii anuale a Asociaţiei Depozitarilor Centrali din Europa. Suntem încântaţi să fim prezenţi la Bucureşti pentru această întâlnire extrem de importantă, în care vom alege Consiliul de Administraţie al ECSDA, pentru un nou mandat. Depozitarul Central este un membru activ al Asociaţiei, contribuind la implicarea Depozitarilor Centrali în reducerea riscurilor şi la eficientizarea pieţelor europene”, a afirmat Anna Kulik, secretar general al ECSDA.

ECSDA (European Central Securities Depositories Association) a fost înfiinţată în 1997 la Madrid. Asociaţia asigură o platformă pentru depozitarii centrali din Europa, platformă în cadrul căreia se fac schimburi de idei şi se împărtăşesc proiecte de interes reciproc. Scopul asumat este acela de a promova un dialog constructiv între comunitatea Depozitarilor Centrali, autorităţile publice europene şi alte părţi interesate care au ca scop comun implementarea unei infrastructuri eficiente şi atentă la riscuri pentru pieţele financiare europene. Asociaţia numără 40 de membri – depozitari centrali naţionali şi internaţionali, din 36 de ţări europene. 

În prezent, ECSDA are cinci grupuri de lucru axate pe managementul riscului, conformitate, armonizarea în domeniul evenimentelor corporative şi al adunărilor generale, decontare şi politici publice. Asociaţia oferă, de asemenea, un forum pentru schimbul de informaţii privind cele mai bune practici în materie de tehnologie şi cyber security. 

BVBStiri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (09/04/2021)

Raport voluntar privind tranzactiile cu partile afiliate in 2020

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (09/04/2021)

Solicitare a actionarului majoritar privind sedinta AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (09/04/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGOA 26(27).04.2021

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (09/04/2021)

Preluare administrare ETF BET Tradeville de catre SAI Patria Asset Management SA

ELECTROARGES SA (ELGS) (09/04/2021)

Solicitare Completare Ordine de Zi - AGOA 26/27.04.2021