Update articol:

Aegon România a vândut de două ori mai multe asigurări de a doua opinie medicală, în 2021

 Interesul românilor pentru siguranţă şi sănătate a crescut, în acest an, înregistrându-se un număr dublu de asigurări de a doua opinie medicală distribuite de Aegon România prin reţelele de brokeri, precum şi interesul în creştere pentru asigurările în caz de diagnostic oncologic, potrivit unui comunicat.

În cursul acestui an, compania a încheiat două noi colaborări, cu Destine Broker şi Fabrica de Asigurări, ajungând în prezent la un portofoliu de peste 20 de companii de brokeraj din ţară, printre care companii de top din industrie: Campion Broker, Inter Broker, Millenium Broker, Safety Broker, Transilvania Broker şi mulţi alţii.

“Pentru noi, dezvoltarea parteneriatelor cu reţelele de brokeri este importantă. Împreună putem duce mai aproape de români produse simple, accesibile şi care răspund unor nevoi actuale prin faptul că asigură protecţie financiară în caz de diagnostic oncologic, acces la tratament de specialitate în sistem privat, acces la reţele internaţionale de medici pentru siguranţa tratamentului sau a diagnosticului. De fiecare dată apare întrebarea simplă: De ce ţi-ai asigura doar maşina/ casa/ poate vacanţa şi te-ai lăsa pe tine deoparte?. Viaţa şi sănătatea ta, a celor dragi ţie chiar sunt cele mai importante. Ai grijă de ele!”, a afirmat Sînziana Maioreanu, director general al Aegon România.

Aegon România şi-a propus să continue campania de educaţie financiară a publicului din convingerea că asta va duce la creşterea pieţei locale a produselor de asigurare, care are potenţialul de a recupera decalajul faţă de ţările vecine.

“Brokerii au un rol extrem de important în comunitate, ei sunt foarte aproape de oameni, îi consiliază, îi pot ajuta şi le pot oferi soluţiile financiare potrivite şi complete pentru sine şi pentru familiile lor. Prezenţa brokerilor pe întreg teritoriul României, indiferent că vorbim de zona urbană sau rurală, este esenţială pentru ca educaţia financiară şi informaţiile despre asigurări să fie cât mai aproape de orice român. Dacă vezi necesitatea asigurării bunurilor materiale, nu ar trebui să uiţi de ceea ce este cel mai important, viaţa şi sănătatea ta, fără de care nu te poţi bucura de nicio posesiune. Şi, în ciuda convingerii multora, aceste produse de asigurare de viaţă nu sunt scumpe”, a adăugat Sînziana Maioreanu.

Potrivit unui sondaj realizat în rândul clienţilor Aegon România, 60% dintre românii care au achiziţionat produse de a doua opinie medicală, Aegon Diagnose.me, în 2021 au fost motivaţi de nevoia de a fi siguri că diagnosticul sau tratamentul primite iniţial sunt corecte. Principalele caracteristici ale produsului care au suscitat interesul au fost accesul la medici de renume internaţional, din Europa şi SUA, precum şi posibilitatea de a-şi încărca documentele online şi a obţine un răspuns fără a merge la doctor, în special în perioadele de creştere a numărului îmbolnăvirilor de coronavirus.

“Noi ne vom concentra în lunile următoare şi pe o promovare intensă a asigurării oncologice, Optimist. Pandemia a încetinit controalele preventive, ţara noastră oricum nu stătea foarte bine la acest capitol din raţiuni care ţin atât de teamă, cât şi de lipsa unei culturi a analizelor de rutină. Acum oamenii sunt şi mai reticenţi să meargă în unităţi medicale, dacă nu consideră că este absolut nevoie, mai ales în contextul supraaglomerării spitalelor cu pacienţi Covid. Specialiştii au prognozat, din păcate, o creştere a cazurilor de cancer în următoarea perioadă. O asigurare în caz de diagnostic cu cancer poate funcţiona ca o plasă de siguranţă, oferind banii de care ai mare nevoie pentru investigaţii, tratamente sau deplasări la clinici de specialitate. În cazul asigurării Optimist, pe lângă despăgubirea în bani în caz de diagnostic cu cancer, oferim şi un voucher de acces la tratament de specialitate în clinicile private Amethyst din Bucureşti, Timişoara şi Cluj”, a declarat Emilia Leonte, Director de Vânzări Aegon.

Aegon România face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat în asigurări de viaţă, planuri de pensie şi soluţii pentru investiţii. Aegon are, la nivel mondial, o tradiţie de peste 175 de ani. În total, cei peste 22.300 de angajaţi ai companiei oferă servicii financiare pentru aproximativ 34,4 de milioane de clienţi din America, Europa şi Asia. Aegon a intrat pe piaţa din România în 2007, prin compania de pensii private, şi în 2008 prin compania de asigurări de viaţă. În prezent, Aegon are în România peste un milion de clienţi şi 150 de angajaţi.

BVB | Știri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCAB SA (MCAB) (03/12/2021)

Hotarare AGEA 03.12.2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/12/2021)

Tranzactii parti afiliate EFSA - OPCOM

TERAPLAST SA (TRP) (03/12/2021)

Hotarari AGA E 3 decembrie 2021

AQUILA PART PROD COM (AQ) (03/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014