Update articol:

Afganistan: Biden speră că operaţiunile de evacuare vor fi finalizate înainte de 31 august

Biden

Preşedintele SUA Joe Biden a declarat că speră că operaţiunile de evacuare la Kabul să poată fi finalizate înainte de 31 august, dată care a fost stabilită de guvernul său pentru retragerea completă a trupelor americane din Afganistan, relatează AFP.

“Sperăm că nu trebuie să prelungim”, a spus preşedintele american, lăsând uşa deschisă pentru o prelungire. ”Cred că vor fi discuţii”, a afirmat el, potrivit Agerpres.

”Vom vedea ce putem face”, a răspuns el la o întrebare a unui jurnalist care l-a întrebat ce ar face dacă ţările aliate ar cere Statelor Unite să rămână în Afganistan mai mult timp.

Şeful diplomaţiei europene Josep Borrell a calificat sâmbătă ”imposibilă” evacuarea tuturor colaboratorilor afgani ai puterilor occidentale înainte de 31 august.

Aproximativ 28.000 de persoane au fost evacuate din 14 august, a declarat duminică liderul de la Casa Albă. ”Este o operaţiune incredibilă” a spus el.

”Lucrăm din greu şi cât mai repede posibil pentru a evacua oamenii”, a adăugat el, dând asigurări că aceste evacuări ar fi fost ”dificile şi dureroase” chiar dacă ar fi fost începute ”acum o lună”.

La o săptămână după ce talibanii au preluat puterea, mii de oameni încă încercau să fugă din ţară duminică, iar haosul domnea în continuare pe aeroportul din Kabul.

“Am făcut o serie de modificări, inclusiv extinderea accesului în jurul aeroportului şi a zonei de securitate”, a menţionat Joe Biden, fără a oferi mai multe detalii.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (27/02/2024)

Teleconferinta rezultate financiare preliminare 2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/02/2024)

Disponibilitate Raport Rezultate Financiare Preliminare 2023

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (27/02/2024)

Disponibilitate raport rezultate financiare preliminare 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (27/02/2024)

Demersuri vanzare actiuni Biroul de Investitii Regional Oltenia IFN S.A.