Update articol:

Afganistan: Este ‘improbabilă’ prelungirea operaţiunii de evacuare dincolo de 31 august, consideră ministrul britanic al apărării

Ben Wallace Ben Wallace/ Sursa foto: gov.uk

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, a declarat marţi că este ‘improbabil’ ca operaţiunea de evacuare de pe aeroportul din Kabul să fie prelungită după termenul limită 31 august, informează dpa şi Reuters, potrivit Agerpres.

‘Cred că este improbabil. Nu doar din cauza a ceea ce au spus talibanii, ci, dacă vă uitaţi la declaraţiile publice ale preşedintelui (american Joe) Biden, cred că este improbabil’, a afirmat Wallace la postul Sky News.

Cu toate acestea, ‘merită, cu siguranţă, să încercăm cu toţii şi o vom face’, a adăugat ministrul britanic.

Premierul britanic Boris Johnson urmează să discute pe această temă cu preşedintele Joe Biden la reuniunea virtuală de urgenţă de marţi a G7.

Biden se va confrunta la summit cu presiuni să prelungească termenul limită 31 august al retragerii forţelor de pe aeroportul din Kabul pentru a permite evacuarea miilor de persoane care încearcă să fugă de talibani.

Aceştia au avertizat luni că 31 august este o ‘linie roşie’ şi că SUA şi aliaţii acestora se vor confrunta cu “consecinţe” dacă îşi amână plecarea din Afganistan.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/06/2022)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (29/06/2022)

Convocare AGAO la data de 01/02.08.2022