Update articol:

Un ofiţer Mossad descrie bătălia globală ascunsă pentru a obţine echipamente medicale

Agențiile de spionaj din întreaga lume, care se ocupă în mod normal de securitatea națională, terorism și criminalitatea internațională, şi-au folosit toată expertiza în această perioadă a pandemiei coronavirusului pentru a găsi echipamente medicale, mai ales de respiraţie, a spus un ofițer superior al Mossad, citat de https://www.timesofisrael.com/.

Într-o emisiune difuzată marți de canalul de știri de investigaţie „Uvda” de la Channel 12, șeful departamentului tehnologic din serviciul de informații Mossad din Israel a declarat că țările au fost într-o luptă aprigă și ascunsă, pentru a prelua controlul asupra unei surse limitate de ventilatoare.

Mossad, care a fost însărcinat să asigure echipament medical din străinătate, pe fondul deficiențelor mondiale, a ajutat la obținerea a 25.000 de măști respiratorii N95, 20.000 de truse de testare, 10 milioane de măști chirurgicale și 700 de salopete pentru lucrătorii ambulanți care efectuează de obicei testele inițiale pentru virus.

Serviciile de securitate israeliene și ministerele  au achiziționat, de asemenea, 27 de ventilatoare, iar cel puțin 160 de alte ventilatoare vor fi aduse în Israel până miercuri, a spus Mossad, fără a da detalii de unde provine echipamentul. Acesta a fost al treilea astfel de transport efectuat de către Mossad în ultimele săptămâni care a avut ca scop remedierea deficiențelor din Israel.

„Am supravegheat multe operațiuni în viața mea și nu m-am ocupat niciodată de o operațiune atât de complexă”, a spus ofițerul Mossad, identificat doar de pseudonimul „Het”.

„Lumea vinde [ventilatoare] prin «fisuri». Trebuie să găsim «fisurile» ”, a spus Het, adăugând: “Suntem campioni mondiali în operațiuni și știm să gestionăm operațiuni complexe”.

El a spus că guvernul a însărcinat Mossad-ul să obțină peste 130.000 de obiecte necesare pentru combaterea focarului virusului respirator, inclusiv măști de gaz, kituri de testare a virusului, medicamente, echipamente de protecție și, cel mai important, ventilatoare, care au devenit unele dintre mărfurile cele mai căutate din lume.

”Folosim toate conexiunile noastre speciale pentru a câştiga lupta şi a face probabil ceea ce face toată lumea: să obţinem stocurile destinate altora”, a spus agentul. 

„Am avut o țară din Europa unde camioanele noastre au ajuns la ușile fabricii, dar o altă țară europeană a fost în fața noastră și a încărcat marfa”, a mai spus agentul. De asemenea, un avion cu materiale sanitare achiziţionate de Israel dintr-o altă ţară nu a mai primit permisiunea de a decola, astfel că în final aceste materiale nu au mai ajuns în Israel. 

„Întreaga lume se îngrijește de sine. Prețurile au crescut de patru și cinci ori”, a mai spus agentul. Cu toate acestea, Het a spus că este sigur că organizația sa va atinge obiectivul stabilit de a achiziționa 7.000 de ventilatoare.

„Uvda” a menționat oficiali înalți spunând că, până în weekendul viitor, Israel va reuși să achiziționeze încă 1,5 milioane de măști de protecție N95 necesare personalului medical, 700.000 de măști chirurgicale, 2 milioane de salopete și ochelari de protecție, 50.000 de medicamente pentru coronavirus și, cel mai important, 180 ventilatoare.

Israelul a obținut recent informații esențiale necesare pentru fabricarea locală a ventilatoarelor, printr-o operațiune complexă, a mai scris publicaţia israeliană. Yaniv Rotem, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare din Ministerul Apărării, a declarat că obiectivul este să producă sute de ventilatoare pe săptămână.

Mossadul primeşte în fiecare zi peste 2.000 de piste pentru astfel de achiziţii, dar unele sunt false, iar altele eşuează pentru că alte ţări reuşesc primele să obţină produsele.

BVBStiri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (28/10/2020)

Hotarari AGA O 28.10.2020

DAX INDEX TURBO LONG 0.01/ 11,000/ 11,500 (EBDAXTL78) (28/10/2020)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 29 si 30 Octombrie 2020

ARTEGO SA (ARTE) (28/10/2020)

Reluare tranzactionare - ora 15:25 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 1272/28.10.2020 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni ARTE

BMW TURBO SHORT 0.10/73/70 (EBBMWTS12) (28/10/2020)

Reluare tranzactionare - ora 15:20 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

DAX INDEX TURBO LONG 0.01/ 11,000/ 11,500 (EBDAXTL78) (28/10/2020)

Suspendare tranzactionare - 14:48 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera